10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Impozit plătit cu cardul

De la 1 iunie 2008 se va introduce plata prin card a unor categorii de obligaţii bugetare, precum impozitul pe venit, pentru persoanele fizice autorizate. De asemenea, în a doua parte a anului 2008 se va extinde această posibilitate de plată on line a unor categorii de obligaţii bugetare şi către contribuabili persoane juridice, în funcţie de capacitatea sistemului informatic de care dispune ANAF.

Fiscul intenţionează ca, începând cu trimestrul II al anului 2008, să creeze o bază unică de date cu întrebări şi răspunsuri pentru „educarea fiscală“ a contribuabililor în declararea şi plata impozitelor. „Sperăm ca aceste măsuri care vin în sprijinul contribuabililor, atât în ceea ce priveşte plata, cât şi declararea, să constituie măsuri de reducere a birocraţiei pentru contribuabili“, a menţionat şeful ANAF, Daniel Chiţoiu.

Adrian DINU

 

Odolbaşa, la ora adevărului

Apartenenţa politică incertă a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Victor Odolbaşa, îi pune pe gânduri şi pe mai-marii pesedişti. Ion Prioteasa, preşedintele executiv al PSD Dolj şi şeful din consiliu al vicelui, a declarat ieri că Odolbaşa va trebui să clarifice problema apartenenţei sale la PNG pentru a nu prelungi starea de incertitudine de la vârful filialei PSD, Odolbaşa ocupând în prezent şi funcţia de vicepreşedinte al PSD Dolj. „Dumnealui va trebui să-şi precizeze poziţia, va trebui să spună dacă e o fumigenă chestiunea cu PNG“, a spus ieri Ion Prioteasa.

Cristina BÎŢU

 

PSD va vota împotriva noii taxe auto

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat ieri că parlamentarii social-democraţi vor vota împotriva ordonanţei de urgenţă privind noua taxă de poluare pentru autovehicule. Geoană a spus că decizia guvernului cu privire la noua taxă auto este greşită şi prin ea se împovărează în mod nejustificat cetăţenii.

Liderul PSD a afirmat că parlamentarii social-democraţi vor vota împotriva ordonanţei de urgenţă prin care se vor stabili noile cuantumuri ale taxei, motivând că aceasta „nu are nici un temei economic, este antisocială şi antiecologistă“.

Valoarea taxei de primă înmatriculare va creşte de două-trei ori la maşinile noi Euro 4 şi va scădea de zece ori la maşinile vechi Euro 1, conform modificărilor care ar trebui să intre în vigoare pe 1 iulie.

Adrian DINU

 

Înfiinţarea CRESC în Oltenia, amânată

Şedinţa de înfiinţare a comitetului care va evalua proiectele depuse în Oltenia prin Programul Operaţional Regional va fi amânată din cauza unei întruniri a preşedinţilor de consilii judeţene organizate de PSD. Preşedinţii consiliilor judeţene din ţară, care au fost aleşi sub culorile PSD, sunt convocaţi mâine la Bucureşti de Mircea Geoană, pentru a discuta despre problema alegerii lor prin vot uninominal, în aceeaşi zi fiind programată şi şedinţa de înfiinţare a Comitetului Regional de Evaluare Strategică şi Corelare din Oltenia. Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, în acelaşi timp şi al Consiliului de Dezvoltare Regională din Oltenia, a declarat ieri că, probabil, şedinţa de creare a CRESC va fi amânată pentru 5 sau 6 februarie. În perioada 2008-2013, CRESC Oltenia va selecta şi evalua proiecte depuse pentru o alocaţie totală de 621 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional.

Cristina BÎŢU

 

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS