18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJandarmii montani au executat peste 1.400 de misiuni

Jandarmii montani au executat peste 1.400 de misiuni

VÂLCEA. La Călimăneşti a avut loc, zilele trecute, analiza activităţii Secţiei de Jandarmi Călimăneşti, precum şi cea a postului de jandarmi montani din Voineasa. Această analiză a fost organizată cu sprijinul inspectorului-şef al IJJ Vâlcea, colonel Ion Idu, iar la activitate au participat primarul oraşului Călimăneşti, Ilie Amuzan, şeful Poliţiei Călimăneşti, comisarul-şef Emil Găitănaru, şeful Poliţiei Brezoi, subcomisar Constantin Volintiru, directorul Rezervaţiei Naturale „Parc Naţional Cozia“, Pavel Prundurel, şeful Ocolului Silvic Călimăneşti, Dumitru Ciuchete, şeful Ocolului Silvic Cornet, Mihail Popescu, şi directorul SC Călimăneşti SA – Constantin Necşoiu. Rezultatele obţinute de aceştia în 2007 au fost satisfăcătoare. Jandarmii vâlceni au pus accent pe organizarea şi desfăşurarea unor activităţi specifice în zona lor de responsabilitate.

„În conformitate cu Planul de măsuri al IJJ Vâlcea pentru sezonul estival 2007, 1 iunie – 15 septembrie, efectivele de jandarmi ale Postului Montan Voineasa şi cele ale Postului Montan Călimăneşti-Parc Naţional Cozia au executat, în cooperare cu structura mobilă a unităţii, 60 de misiuni la care au participat 180 de jandarmi pentru asigurarea ordinii publice în zonele, locurile de agrement şi localităţile cu potenţial turistic (zona montană Voineasa, Băile Călimăneşti-Căciulata, traseele turistice adiacente acestora), contribuind astfel la diminuarea semnificativă a fenomenului infracţional şi la realizarea climatului de ordine şi siguranţă publică pentru turiştii români şi străini. Efectivele Postului de Jandarmi Montan Călimăneşti Căciulata – Parc Naţional Cozia au executat, din 15 ianuarie până la sfârşitul anului 2007, 706 misiuni“, a declarat colonelul Ion Idu, şeful IJJ Vâlcea.

În 2007, jandarmii montani din cadrul Postului Călimăneşti au aplicat 47 de sancţiuni contravenţionale (14 pe traseele turistice şi 33 în staţiunea Călimăneşti – Căciulata) în valoare totală de 12.550 de lei.

 

748 de misiuni la Postul de Jandarmi Voineasa

 

Jandarmii de la Postul de Jandarmi Voineasa au acţionat pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă în staţiunile Voineasa, Vidra, Obârşia Lotrului şi pe traseele montane din zona de responsabilitate, pentru prevenirea şi combaterea încălcării normelor de convieţuire socială, descoperirea şi sancţionarea infracţiunilor şi contravenţiilor în zona montană, informarea şi îndrumarea turiştilor asupra stării traseelor, pericolului de accidente în zona montană, regulilor de deplasare, modului de comportare şi acţiune pe traseele turistice.

În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2007 s-a realizat 748 de misiuni.

660 de misiuni de menţinere a ordinii publice în zona staţiunilor Voineasa, Vidra, Obârşia Lotrului şi pe traseele turistice din zona de responsabilitate a postului: 190 de misiuni de patrulare pedestră şi auto în staţiuni; 470 de misiuni de patrulare pe traseele turistice; patru misiuni pentru salvarea turiştilor aflaţi în dificultate la solicitarea cetăţenilor prin apelarea serviciului telefonic „956“ sau „112“; 82 de misiuni executate în cooperare cu alte instituţii; două misiuni cu Serviciul Public Judeţean Salvamont Vâlcea; cinci misiuni cu poliţia Voineasa; două cu organele administraţiei publice locale; 70 cu Direcţiile Silvice; trei cu Garda de mediu; două misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări cultural-artistice ori religioase.

În anul 2007, jandarmii montani din cadrul Postului Voineasa au aplicat 36 de sancţiuni contravenţionale (11 pe traseele turistice şi 25 în staţiuni montane) în valoare totală de 9.450 de lei, din care 11 avertismente scrise.

Folosirea judicioasă a efectivelor şi adoptarea unor dispozitive viabile au făcut ca să nu se semnaleze în zona de competenţă a posturilor aspecte de dezordine sau fapte deosebit de grave în cadrul manifestărilor cu public numeros, fapt ce a contribuit la creşterea climatului de siguranţă civică şi de încredere a populaţiei în structurile cu competenţa legală în meniul asigurării ordinii şi siguranţei publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS