13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHoţi din... curiozitate

Hoţi din… curiozitate

Poliţiştii craioveni au reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică trei tineri, elevi ai unui liceu din Craiova, care au spart şase autoturisme din… curiozitate.

 

 

O patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 5 a observat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 4.00, trei tineri care, la vederea poliţiştilor, au încercat să se facă nevăzuţi.

Agenţii de poliţie au plecat în urmărirea lor, bănuind că au de-a face cu spărgători de maşini. După câteva zeci de metri unul dintre ei a aruncat o plăcuţă de înmatriculare, fapt ce le-a întărit suspiciunile poliţiştilor. Cei trei au fost reţinuţi, iar la controlul corporal au fost găsite asupra lor mai multe bunuri provenite, cel mai probabil, din spargerea de maşini. Tinerii au fost conduşi la secţia de poliţie, unde s-a stabilit că aceştia sunt Andrei C., de 17 ani, din comuna Conteşti – Teleorman, Adrian B., de 18 ani, din comuna 1 Decembrie – Ilfov, şi Flavius C., de 18 ani, din Târgu Jiu, toţi elevi la un liceu din Craiova.

 

Testau metodele
spărgătorilor

 

La secţie, poliţiştii au stabilit că, în aceeaşi noapte, în jurul orei 1.00, cei trei elevi au ieşit pe o fereastră a căminului de liceu unde erau cazaţi, fără să-i vadă pedagogul de serviciu, cu intenţia de a sparge mai multe maşini din cartierul George Enescu. Elevii au reuşit să deschidă şase autoturisme, din care au sustras mai multe bunuri în valoare de aproximativ 370 de lei. Automobilele Dacia au fost deschise prin forţarea uşilor, capotei şi portbagajului, iar cele Daewoo au fost descuiate cu rigla, un instrument uzual al spărgătorilor de maşini. Deşi au declarat că este pentru prima dată când sparg maşini, poliţiştii au descoperit în camera de cămin a celor trei elevi mai multe obiecte sustrase din automobile.

„Cei trei băieţi au spus că au spart autoturismele din curiozitate, vrând să vadă dacă funcţionează metodele spărgătorilor, cea cu rigla, de exemplu. În camera de cămin a elevilor au mai fost găsite bunuri provenite din furturi din autoturisme şi se fac cercetări pentru a se stabili proprietarii acestora“, a declarat subcomisar Ion Turculeţu, şeful Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova.

 

Cercetaţi în libertate

Cei trei elevi au fost reţinuţi în arestul IPJ Dolj pentru o perioadă de 24 de ore, în baza unei ordonanţe, iar duminică au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care a dispus cercetarea acestora în stare de libertate pentru comiterea infracţinii de furt calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII