5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAgenţia pentru protecţia mediului inventariază sursele de poluare

Agenţia pentru protecţia mediului inventariază sursele de poluare

Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Vâlcea au început inventarierea surselor de poluare din 2007. Alina Florescu, purtătoarea de cuvânt a APM Vâlcea, a spus că 130 de agenţi economici care desfăşoară o multitudine de activităţi economice vor fi verificaţi.

„De la cei 130 de agenţi economici provin emisii importante din industria de producere a energiei electrice şi termice, din activitatea de producere de substanţe chimice organice şi anorganice de bază şi din activitatea de distribuţie a carburanţilor. Inventarul emisiilor atmosferice se realizează pe baza unor chestionare completate de fiecare agent economic existent în baza de date, care-şi desfăşoară activitatea conform autorizaţiei de mediu obţinută. Aceste chestionare vor fi foarte detaliate şi vor cuprinde informaţii referitoare la emisiile provenite din instalaţii tehnologice, din depozitarea şi manipularea materiilor prime şi a produselor“, a declarat Alina Florescu.

Rezultatele obţinute în urma inventarierii tuturor acestor surse de emisii atmosferice în judeţ folosesc la modelarea dispersiei acestor emisii şi evaluarea calităţii aerului. Inventarele întocmite de fiecare autoritate teritorială de mediu vor fi centralizate la nivelul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului în vederea realizării „Inventarului surselor de poluare a atmosferei pentru anul 2007“, la nivel naţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS