11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjActorii fără mască, în finală

Actorii fără mască, în finală

Elevele din echipa „Actorii fără mască“ a Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu Jiu s-au calificat în finala concursului naţional de scurtmetraje „Alcoolul nu te face mare“.

GORJ. Echipa „Actorii fără mască“, din cadrul Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu Jiu, a ajuns în finala concursului „Alcoolul nu te face mare“, cu filmuleţul intitulat „Nu-ţi bea viaţa, trăieşte-o!“. Realizatoarele minipeliculei sunt cinci eleve din clasa a XI-a G: Ramona Ciucur, Daniela Dudău, Oana Hirghiduşi, Alina Hurezeanu şi Alexandra Truşcă. Fetele au beneficiat de sprijinul consilierului şcolar Ofelia Tulpan, care a înscris în concurs încă o echipă, însă în finală au reuşit să se califice, în urma voturilor primite, numai „Actorii fără mască“. Elevele speră ca filmuleţul lor să fie votat de cât mai mulţi gorjeni, mai ales că este singurul care reprezintă judeţul în această competiţie. Din păcate, puţini elevi şi profesori din Gorj s-au implicat în campania antialcool, derulată la nivel naţional, singurii care au luat atitudine fiind elevii clasei al XI-a G din Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoriu“.

Lupta antialcool

Membrii echipei „Actori fără mască“ vor să acumuleze cât mai multe voturi, pentru a avea şanse la un loc fruntaş. Filmuleţul „Nu-ţi bea viaţa, trăieşte-o!“ poate fi urmărit pe site-ul www.alcoolulnutefacemare.ro. Liceenii speră ca, prin realizarea filmului lor, să le fie de ajutor celor care au căzut în patima alcoolului, iar pe ceilalţi să-i împiedice să încerce acest drog: „Am vrut să realizăm acest film pentru a ne demonstra, în primul rând nouă, că suntem capabile să facem faţă unei asemenea provocări. Este o provocare deoarece nici una nu a mai luat parte la un asemenea proiect, nici una nu cunoştea îndeaproape ce înseamnă realizarea lui propriu-zisă. Am fost pentru prima dată actori, regizori, cameramani şi tot ceea ce este necesar în realizarea unui scurtmetraj. Vrem ca tinerii să conştientizeze că prin alcool te degradezi moral, arăţi că eşti o persoană slabă, care nu este capabilă să înfrunte realitatea, să se accepte aşa cum este. Deci, nu încercaţi să vă ascundeţi în spatele unei măşti, scăpaţi de ea….noi vă vom sprijini!“, au declarat reprezentantele echipei „Actori fără mască“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS