11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElevi tâlhăriţi

Elevi tâlhăriţi

Un elev craiovean a fost prins marţi de jandarmi după ce a „uşurat“ de telefonul mobil, sub ameninţări, un coleg mai mic.

 

 

 

O patrulă din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, aflată marţi, în jurul orei 19.00, în misiune pe strada Brestei, în zona Grupului Şcolar „Anghel Saligny“ din Craiova, a fost sesizată de un elev că i-a fost sustras, sub ameninţări, telefonul mobil. Cătălin C., elev la această unitate de învăţământ, le-a povestit jandarmilor că, în timp ce se afla cu mai mulţi colegi în zona şcolii, un tânăr pe care nu îl cunoşteau s-a apropiat de ei şi le-a spus să-i prezinte telefoanele mobile. Aceştia au scos telefoanele, iar tânărul, după o scurtă inspecţie, l-a oprit pe cel al lui Cătălin C., un Samsung E250, aparatul fiind mai scump şi mai performant decât ale colegilor, după care a plecat.

 

Momit cu bani

 

Pentru a-l reţine pe făptuitor, jandarmii l-au sfătuit pe elevul păgubit să-l sune pe telefonul pe care tocmai i-l luase şi
să-i promită bani în schimbul aparatului. Făptuitorul a acceptat banii şi a fost de acord să se întâlnească într-un loc stabilit de comun acord. La „întâlnire“ au ajuns însă şi jandarmii, care l-au reţinut pe tânărul ce sustrăsese telefonul mobil. Acesta a fost identificat în persoana lui Cristian I., de 17 ani, din localitatea doljeană Izvoare, elev la acelaşi liceu. În urma controlului corporal, asupra sa au fost găsite telefonul mobil sustras de la Cătălin C. şi un card de memorie, pe care agresorul a recunoscut că
l-a sustras în urmă cu câteva zile de la alt elev al liceului. Jandarmii au identificat şi a doua parte vătămată, Cristian L. „Atât făptuitorul, cât şi părţile vătămate au fost conduse la sediul Grupării pentru luarea măsurilor legale impuse în acest caz. Cel în cauză se face vinovat de comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tâlhărie“, a declarat locotenent Cosmin Mirea, ofiţer de relaţii publice al Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Reprezentanţii ISJ Dolj au confirmat incidentul şi au spus că se vor face investigaţii. „Într-adevăr, a fost un incident marţi seară, după terminarea orelor, în apropierea şcolii, în care au fost implicaţi mai mulţi elevi. Directorul unităţii de învăţământ a demarat o anchetă pentru a stabili cele întâmplate, dar şi pentru a afla de ce nu a fost informat la timp“, a declarat Angela Soare, purtătoarea de cuvânt a ISJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII