Asfaltul ciur

Autori


Telescoapele, rezervoarele, băile de ulei, tobele de eşapament şi spoilerele maşinilor gem prin gropanele Băniei. Drumurile au ieşit din zăpadă sită, asemenea respectului primăriei şi al constructorilor faţă de banul public pe care-l mănâncă. Vinovată e găsită numai iarna, care nu avea ce să caute peste asfaltul estival din Craiova.

La fiecare cinci minute un autovehicul trosneşte din toate încheieturile în groapa din intersecţia bulevardului Râului cu strada Brestei. Unii şoferi nu văd la timp craterul, unii nu mai au spaţiu să-l ocolească, iar alţii îşi imaginează că pot evita impactul cu malurile înalte de bituum mergând cu maşina încet-încet. Păcăliţi, şoferii trec mai departe scrâşnind din dinţi la ţipetele metalice ale diverselor piese de sub maşină şi clătinând violent din cap ca răspuns la reacţia suspensiilor maltratate. Aplecat, un om poate sta nevăzut în mijlocul carosabilului. Şoferii îi văd pe reporterii GdS şi urlă ca din gură de şarpe, fiindcă au timp berechet până izbutesc să traverseze intersecţia. „Măsuraţi groapa! Ce adâncime are?“, „Filmaţi, frate, că asta nu e stradă!“ sau „Pozaţi şi hoţii de la primărie, că la ei sunt banii de asfalt!“ sunt doar câteva dintre declaraţiile pe care oamenii ni le-au dat fără să le cerem. Iar craterele au apărut cu miile în toată Craiova, asfaltarea şi reparaţiile stradale de mântuială nerezistând celor două săptămâni de iarnă veritabilă, singura vinovată dovedită pentru distrugerea străzilor.

„Diferenţele foarte mari de temperatură au condus la degradarea unor porţiuni de carosabil (…)“, sună o explicaţie oficială pe care ne-o livrează, între altele, Primăria Craiova.

 


„Aşa face toate…“

 

Primăria Craiova însăşi a recunoscut că numai „pe arterele principale“ există 250 de capcane, care trebuie urgent nivelate. Cum, nu ştie nimeni, fiindcă în prezent nu există un grafic de reparaţii pentru 2008 şi nici bani alocaţi pentru execuţia acestor lucrări. Potrivit purtătoarei de cuvânt a administraţiei, Carmen Licu, municipalitatea va încerca soluţia astupării gropilor-mutant cu pietriş, urmând ca imediat după aprobarea bugetului să lanseze licitaţia pentru plombări, cel mai probabil pe 18 februarie. „În acest an vor fi alocate 360 de miliarde de lei vechi pentru reparaţiile stradale“, a mai spus Carmen Licu. Sumele îşi pierd însă orice relevanţă când conduci pe străzile Craiovei proaspăt ieşite la soare. Şefii din primărie completează şi ei cu nişte explicaţii de genul „nu vin firme serioase la licitaţie“ ori „firmele serioase au preţuri foarte mari şi nu câştigă licitaţiile“, adică un fel de „Asta e! Aşa face toate…“.Comenteaza acum

8 Comentarii

 1. Mike said:

  Pai Solomon ce sa stie, sau ce sa-l intereseze, se plimba cu mertzanu primariei sil doare undeva daca se strica plateste contribuabilu’.
  De statui si fantani avem noi nevoie, sau alea sunt facut de ochii lumii si pe la spate se fura ca-n codru.

 2. taz said:

  ha, ha, ha… cica le astupa cu “pietris”… asta e mai buna decat “bancul zilei”… ha, ha, ha… mai bine sa puna pietris peste tot… si salcami… si porumb… iar in English Park o fantana cu cumpana… iar pe stadion sa cultive sfecla… Universitatea sa o aduca la nivel de profesionala… iar primaria sa o faCA CAmin cultural… ca-n rest… aaa, si, sa nu uit: la salariatii din administratie – mai concret: primarie si prefectura – sa le dea cate o sapa si o grebla… ca sa-si “omoare” timpul… s-auzim de bine !!

 3. Ion Ion said:

  D-lor sef din primarie cine va impune sa acceptati la licitatie firme care au executat lucrari proaste in anii anteriori cand puteti foarte usor sa nu-i acceptati la licitatie tocmai din acceasta cauza.Explicatia este alta,in spatele fiecarei firme neserioase se afla un sef de la primarie care nu are nici un interes sa faca lucrari bune,ci le face ca sa le repete in fiecare an,numai ca se rotesc pozitiile unde luicreaza.Intentiona t nu se fac lucrari de reparatii continue care au garantie,se fac reparatii izolate care nu au garantii.Atat timp cand nimeni nu da socoteala cum cheltuieste banii publici ,cine are majoritate in organismele de decizie canalizeaza banii spre firmele acolitilor.Tot ce se face este de imagine pentru a insela electoratul pentru a mai fi votati.Toti cei ce migreaza de la un partid la altul trebuie penalizati de electorat ca este clar ce urmaresc numai puterea pentru a-si face de cap cu banii nostri.Sa va fie rusine d-lor sefi de la primarie.

 4. Jorj said:

  Da, fix rusine le e astora de la primarie. Ca de obicei, noi, pagubitii, discutam si ne suparam dar, din pacate, doar cu asta ramanem. Tembelii aia ne vad, ne aud, dar nu schimba nimic. Cu prima ocazie ar trebui sa astupe macar craterele astea nenorocite care ne termina masinile. Am facut un mare efort, mi-am luat si eu o masina mai acatarii si saptamana trecuta am dat intr-o goapa de m-a durut in suflet… s-a dus dracu si unghi si cadere si buna parte din suspensie, dar ce stie Solo, din mercedesu’ primariei nu se simte, ca touaregul il scoate mai rar. Nu mai zic faza cu rusinea ca oricum nu are nici un sens.

 5. de Nae said:

  sa le astupe cu ce o fi dar numai gropi sa nu mai fie………ca nu este de bine….

 6. Florentin said:

  Ca sa faca economii, nu folosesc bitum adiivat corespunzator, deoarece este scump. Dar ei in realitate fac economii paguboase. E la mintea cocosului ca mai bine asfaltezi trainic o singura data la 10 ani, decat anual. Si mai fac o prostie: toarna bitum subtire pe alocuri, care plesneste rapid la trepidaii sau inghet/dezghet. Va dati seama ca inginerii respectivi nu au habar de ce spun eu ? Mai alaltaieri am crezut ca oligarhii trag itele ca sa nu fie ordine si pace in tara asta, dar e prostie crasa, necunostinta de cauza.

 7. cristi77 said:

  pentru Florentin.. stimate domn, u fac economii paguboase domnii, fiindca pe hartie acele plombe figureaza asfalt first class, si banii platiti sunt in consecinta, apoi se impart frateste. domnule solomon intre doua concerte de muzica si lautari, incercati sa ,mai ajungeti si la tara in Craiovita Noua, pe bulevardul Oltenia, Dacia si pe strada Tineretului zona dintre Materna si Penny, Materna si Cinematograf, dar sa veniti cu ,masina personala, chiar daca e 4*4=16, sa vedeti cu cata bucurie va uram succes la alegeri in fiecare zi, cateva mii de conducatori auto.. va vom vota sigur.. in ritmuri populare

 8. Alin said:

  Cristi77 are dreptate…desi Cv Noua nu e la tara, acum chiar ca zici ca stai la tara. Rasar fantani arteziene in mijlocul strazilor, mai ramane de ales doar muzica :). Poate ne luam barci cu motor . Propun ca toate facturile de la masinile stricate sa fie trimise la primarie pentru decontare. Daca ar avea bunu simt toti cei din primarie in frunte cu primarul ar trebui sa-si ceara scuze soferilor .

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 23 ianuarie 2008

Actualitate

» Corpul de control al premierului, în verificări la SNLO
» Carnea putrezită în Germania, folosită la cârnaţii româneşti
» Atanasiu, chemat în ajutor la Oltchim
» Banu Mărăcine, halca din care vor muşca toţi
» Taxa auto pentru maşinile noi Euro 4 sub 2.000 cmc, între 420 şi 950 euro
» Preţul gazelor ar putea creşte cu 10%
» Fotbal: Academica Coimbra-Pandurii Târgu Jiu 2-0, într-un meci amical desfăşurat în Portugalia
» Constituţie cu autograf de la Băsescu
» 200 de vârstnici au solicitat ajutor de la Casa de Pensii
» Handbal – Rezultatele etapei a 14-a a Ligii Naţionale feminine
» Tinerii vor să înveţe în spirit european
» 24 ianuarie
» Curtea Constituţională ar putea fi sesizată în cazul miniştrilor parlamentari

Local

» Scurte stiri
» Salariul mediu brut, în creştere
» Începe agitaţia pentru gradaţiile de merit
» Post de manager, scos la concurs
» Furt de lemne în judeţul Vâlcea
» O nouă serie de bilete de tratament pentru vârstnici
» Proiectul pentru refacerea caselor din Ocnele Mari, stopat
» Ambulanţierii aşteaptă un semn să intre în grevă
» Răniţi în microbuz
» Scurte ştiri
» Asfaltul ciur
» Elev bătut cu bestialitate de colegi
» Prinşi la furat în angrouri
» Meleşcanu a dat liber la urmărirea penală

Gorj

» Scurte ştiri
» Amânare în dosarul Bani pentru partid

Sport

» Scurte ştiri
» Sportivii de la CN Carol I, invincibili sub panou
» Ema Bogdan ţinteşte sus
» Meci uşor pentru Oltchim
» Tricolorii se reunesc pe 22 mai pentru CE 2008
» Recuperare după zece zile
» Baciul, prima vizită la DNA
» Pistă alb-albastră pe „Ion Oblemenco“
» Magazinul Universităţii, evacuat de urgenţă
» Ştiinţa aduce nocturnă mobilă la Caracal
» Julius Wobay nu a primit viză de intrare în Turcia

Bani & Afaceri

» Laptele şi cornul, monitorizate
» Muncitorii români, chemaţi cu cortul în Danemarca
» Record de vânzări Lamborghini
» S-a dat startul scumpirii creditelor

Magazin

» Ruladă cu brânză, ciuperci sau carne
» Crotonul, o plantă cu un colorit deosebit
» Pomeranian, un câine cu personalitate
» Tehnici de aplicare a vopselelor cu efect decorativ
» Hainele din piele, în vogă

Opinii

» Presiune pe preţul gazelor

Top