24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCu puşca prin oraş

Cu puşca prin oraş

Un bărbat din judeţul Hunedoara este cercetat de poliţişti, după ce a fost descoperit umblând nestingherit prin oraş, în miezul nopţii, cu o puşcă cu aer comprimat. „Sâmbătă noapte, în jurul orei 0.30, poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Simeria l-au identificat pe Edgar N., de 27 de ani, din localitate, fără ocupaţie, fără antecedente penale, în Staţia CFR Simeria, având asupra sa o puşcă de calibrul 5,5 mm cu aer comprimat, neînregistrată, a cărei provenienţă nu o poate dovedi şi pentru care nu posedă permis de armă. Arma a fost ridicată, cercetările continuând în vederea stabilirii provenienţei acesteia şi pentru luarea măsurilor legale“, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu. Bărbatul riscă să răspundă penal pentru faptele sale.

De asemenea, doi bărbaţi, de 35, respectiv 41 de ani, au găsit muniţie în timp ce lucrau. „Postul de Poliţie Baru a fost sesizat de Petru D., de 35 de ani, din comună, despre faptul că, în timp ce săpa un şanţ în curtea locuinţei, a descoperit un proiectil. Şi Poliţia Municipiului Deva a fost sesizată de Cătălin A., de 41 de ani, din localitate, despre faptul că, în timp ce se afla la pescuit pe malul râului Mureş, pe raza localităţii Mintia, a găsit pe sol 11 cartuşe cu glonţ“, a mai declarat Niţu.

În urma verificărilor făcute de poliţişti a rezultat faptul că proiectilul provine din cel de-al doilea război mondial şi nu prezenta pericol de explozie, dar a fost ridicat pentru a fi detonat. Oamenii legii au mai stabilit că toate cartuşele găsite pe malul râului Mureş sunt de calibrul 7,62 mm, cu glonţ. În urma verificărilor efectuate, la faţa locului a fost găsit încă un cartuş, toate fiind ridicate în vederea cercetărilor.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS