10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLumină pentru doi ochi albaştri

Lumină pentru doi ochi albaştri

 

 

Povestea Denisei Anastasiu şi a familiei ei a apărut în paginile cotidianului Gazeta de Sud în Ajunul Crăciunului, iar olteni cu suflet mare au bătut la uşa garsonierei lor ANL şi au oferit bani. Nu foarte mulţi, dar gestul lor a însemnat enorm pentru tânăra familie şi le-a dat speranţă părinţilor că, până la urmă, vor face rost de bani pentru operaţiile fetiţei. „Au venit un domn care ne-a dat un milion şi dulciuri pentru Denisa şi o doamnă care ne-a adus 50 de euro, o jucărie şi o plasă de dulciuri. A însemnat mult pentru noi şi am dori să le mulţumim, dar nu le ştim nici numele deoarece nu au vrut să ni le spună“, a povestit Maria Anastasiu, mama Denisei.

 

„Vă mulţumim din suflet că ne-aţi ajutat!“

 

Miracolul a venit însă de curând, atunci când, printr-un telefon, Fundaţia Gazeta de Sud a anunţat-o că a reuşit să strângă cele 50 de milioane de lei vechi necesare pentru operaţiile de implant de cristalin la ambii ochi ai Denisei. Fundaţia a oferit 2.000 de lei, iar firma Civitas P.S.G., 3.000 de lei. „Nici nu ştiu ce să spun, vă mulţumim din suflet că ne-aţi ajutat! După ce ne-aţi telefonat, am programat-o imediat la consultaţie la Bucureşti. Vom pleca luni dimineaţă pentru că nu mai putem pierde nici o clipă. Trebuie să facă operaţia cât mai repede deoarece situaţia s-a agravat în ultimul timp. Nici la grădiniţă nu mai face faţă, nu mai poate face liniuţe şi bastonaşe, nu mai vede să coloreze, o doare capul, vomită şi toate acestea, din cauza ochilor. Nu ştim cum să vă mulţumim“, a spus mama fetiţei.

 

„Mie îmi place mult Scooby“

 

Dacă mama ei era emoţionată şi îşi găsea cu greu cuvintele, Denisa a apărut veselă în cameră, a spus „Bau, bau, v-am văzut!“ şi a luat plicul în care se aflau cele 50 de milioane de lei vechi. L-a desfăcut şi a privit cu atenţie, ducând aproape de ochii ei albaştri bancnotele. După ce le-a aranjat pe fotoliu, a lăsat banii, s-a apropiat de televizor şi, închizând ochii de jumătate, a început să se uite la desene. „Nu vede decât dacă stă aproape şi se chinuieşte rău de tot. Îi plac mult desenele, dar noi nu prea o lăsăm. Acum însă nu merge nici la grădiniţă, că ne e frică să nu răcească, şi se plictiseşte în casă. O mai las câte un pic la desene că, după ce va face operaţiile, nu va mai avea voie să se uite la televizor câteva luni“, a spus mama fetiţei. „Vreau să înceapă Scooby Doo! Mie îmi place mult Scooby“, a spus Denisa, în timp ce s-a dat peste cap.

 

„Vreau să fie un copil normal“

 

Deşi îi este frică, fetiţa vrea să facă operaţiile ca să poată colora şi să poată vedea personajele preferate din desenele animate. „Când o să mă fac bine, vreau să colorez mulţi câini şi multe pisici şi şoareci, deşi ei nu prea îmi plac, dar îi colorez şi pe ei, şi vreau să mă uit mult la desene“, a spus Denisa. Copila a moştenit boala de la ambii părinţi. Mama ei este nevăzătoare gradul I, iar Cornel, tatăl, nevăzător gradul II. La un an şi şapte luni, fetiţa a fost diagnosticată cu miopie -10. Numai operaţiile de implant de cristalin o pot salva, operaţii pe care le-a suferit şi tatăl ei, în copilărie. Acum, cu ajutorul Fundaţiei Gazeta de Sud, Denisei Anastasiu i se oferă şansa la o viaţă normală. „Vreau să fie un copil normal. Să reuşească să se descurce în viaţă. De aceea am dus-o la o grădiniţă normală şi vreau să meargă şi la o şcoală normală, ca să aibă o şansă în viaţă. Eu am mers la o şcoală specială şi ştiu cum e. După operaţie, vederea i se va îmbunătăţi şi, cu ajutorul ochelarilor, va reuşi să distingă destul de bine. Sunt convins că îi va fi mai greu printre copiii normali, dar, până la urmă, va reuşi. Este inteligentă şi ambiţioasă. Atunci când nu poate să facă la grădiniţă ceea ce fac ceilalţi copii, îmi spune: «Mami, nu am putut azi, dar mâine încerc din nou şi o să vezi că voi reuşi»“, a povestit mama Denisei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII