Acasă Local Bomba Petrom, mutată pe hartă

Bomba Petrom, mutată pe hartă

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al comunei Cârcea, în care o conductă de gaze a Petrom era greşit amplasată, va fi modificat. Primarul din Cârcea, Valerică Pupăză, s-a întâlnit ieri cu reprezentanţii SC Proiect SA, firma care a întocmit PUZ-ul, urmând ca noul plan să fie gata în câteva zile. „A rămas să refacă PUZ-ul şi au zis că se vor duce la Petrom să vadă pe unde trece exact conducta, pentru că tot cei de acolo îl ştiu“, a spus Pupăză. Acelaşi lucru l-au făcut reprezentanţii Proiect SA şi la întocmirea PUZ-ului greşit. Într-o declaraţie dată GdS, Eugen Popescu, directorul firmei de proiectare, spunea că s-a consultat cu cei de la Petrom şi cu toţi deţinătorii de conducte din zonă. „Pentru că nu există cadastru acolo, şi-au dat şi ei cu părerea pe unde trec conductele alea“, declara Popescu pe 8 ianuarie.
Ieri, acelaşi director a precizat că Petrom va trebui să le pună la dispoziţie documentele pentru modificarea traseului conductei de gaze care trece pe sub casele oamenilor. Marius Guran, inginerul-şef al Petrom, sucursala Craiova, a dat însă din umeri când a fost întrebat de ce Petrom nu ştie pe unde trec ţevile pe care le deţine. „Eu nu cred că au venit să ne ceară vreun document. Să dovedească asta. Să vină să discutăm“, a spus Guran.
Conform actualului PUZ, conducta de gaze buclucaşă trece pe lângă casele proprietarilor din cartierul de lângă Daewoo. În realitate, ţeava trece chiar prin curţile şi pe sub casele oamenilor. Acest lucru a fost descoperit de unul dintre proprietari, în curtea căruia gazul a ieşit la suprafaţă după ce conducta s-a fisurat.

Exit mobile version