17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSalvat de vremea din Bănie

Salvat de vremea din Bănie

Un pacient care trebuia transportat la Viena a plecat în cele din urmă de pe aeroportul din Bănie întrucât cele din Băneasa şi Otopeni au fost închise. Pacientul, violoncelist la Opera din Viena, se afla în Bucureşti pentru un concert, iar în urmă cu trei zile a suferit un stop cardiac.

Vremea rea din Bucureşti a transformat Aeroportul din Craiova în prima opţiune a celor care nu pot decola de pe Băneasa şi Otopeni cu zboruri charter. Un austriac care a suferit în urmă cu trei zile un stop cardiac a fost transportat cu o ambulanţă până în Bănie pentru a putea ajunge cu avionul la Viena.

Potrivit directorului Aeroportului Internaţional din Craiova, Mircea Dumitru, pacientul, de 60 de ani, este violoncelist la Opera din Viena şi se afla în Bucureşti pentru susţinerea unui concert. „Am fost anunţaţi în jurul orei 10.50 că, din cauza vizibilităţii reduse de pe Băneasa şi Otopeni, aeroporturile au fost închise şi ne-au întrebat dacă acceptăm această cursă către Viena cu un avion tip ambulanţă. E vorba, din câte am înţeles, de un violocelist de la Opera din Viena care era în Bucureşti pentru un concert şi a suferit un stop cardiac. A fost internat la Reanimare la Spitalul Floreasca şi după două zile medicul care se ocupa de el a decis că poate fi transportat la Viena cu un avion-ambulanţă“, a spus directorul Mircea Dumitru. Directorul a adăugat că pacientul, al cărui nume nu a fost dezvăluit de autorităţi, a putut coborî pe picioarele sale din ambulanţa care l-a adus de la Bucureşti şi a fost supravegheat pe toată durata zborului de doi paramedici.

Două zboruri charter redirecţionate în ultimele luni

Autorităţile susţin că zborurile tip charter redirecţionate către Aeroportul din Craiova din cauza condiţiilor meteo nefavorabile de pe aeroporturile din Bucureşti sunt din ce în ce mai dese.

Mircea Dumitru a declarat ieri că în ultimele luni alte două astfel de curse au plecat din Bănie din cauza vremii din Capitală. De altfel, autorităţile judeţene consideră că mulţi pasageri care se trezesc cu zboruri anulate aleg Aeroportul din Craiova pentru a ajunge la destinaţie. „Aeroportul începe să devină căutat şi este de multe ori următoarea opţiune după Băneasa şi Otopeni“, a spus Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS