16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpitalul Judeţean are nevoie de autorizaţie sanitară

Spitalul Judeţean are nevoie de autorizaţie sanitară

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina aşteaptă din zi în zi aprobarea organigramei, care trebuie să sosească de la Ministerul Sănătăţii Publice, pentru a putea finaliza procedura de autorizare sanitară a unităţii.

OLT. Existenţa autorizaţiei este un criteriu important pentru demararea negocierilor cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru contractul de finanţare pe 2008.

Devenit spital de urgenţă la 1 octombrie, unitatea sanitară a şi înaintat în termenul legal de 30 de zile solicitarea privind autorizarea pe noua structură, însă evaluarea nu poate fi realizată de Autoritatea de Sănătate Publică fără să se analizeze structura de personal.

Dacă asigurarea cu medici şi personal sanitar mediu este o problemă, altele, la fel de importante, au rămas şi ele de rezolvat. Spitalul Judeţean a primit, de altfel, avizul sanitar şi pe vechea structură la pachet cu un program de conformare, printre deficienţele de remediat numărându-se cele legate de redimensionarea spaţiilor, de refacerea circuitelor sau modernizarea secţiilor. Normativele în vigoare impun condiţii deosebite într-un salon obişnuit din spital, unde acum sunt şase, chiar opt paturi, fiind permise doar trei, patru. Spaţiul a rămas acelaşi, chiar dacă ambiţiile au crescut, iar spitalul a devenit şi de urgenţă, o pălărie mult prea mare, după cum circulau încă de anul trecut opinii.

 

Medicii specialişti ocolesc din nou Slatina

 

Cea mai gravă problemă rămâne asigurarea medicilor specialişti pentru anumite secţii deficitare. La concursul pentru ocuparea a numeroase posturi declarate vacante s-au arătat destul de puţini medici interesaţi. Rămân în continuare descoperite secţii ca Urologia, Cardiologia, Nefrologia şi Diabetul, pentru posturile vacante nedeclarându-şi nimeni interesul. „Dacă problemele legate de investiţii le mai putem realiza, şi am făcut destul de multe în 2007, problema medicilor specialişti nu văd cum o putem rezolva. Avem deja probleme mari la asigurarea liniilor de gardă. La Cardiologie, spre exemplu, cinci medici asigură gărzile şi consultaţiile în policlinică şi este din ce în ce mai dificil, pentru că ajung la şase, şapte gărzi pe lună. La Urologie avem un singur medic şi o singură asistentă, iar asistenta se mai şi pensionează, cred că în primăvară. Din păcate, fenomenul de plecări masive în străinătate ne influenţează şi pe noi, pentru că alte explicaţii nu găsim pentru ce se întâmplă. Chiar şi spitalele mai mari se confruntă cu astfel de probleme“, a declarat managerul unităţii, Florian Dumitrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS