13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSalariu de 10.000 de lei pe lună

Salariu de 10.000 de lei pe lună

Prefectul de Gorj, Ştefan Marian Popescu Bejat, a fost primul salariat al instituţiei pe care o conduce care şi-a depus declaraţia de avere.

GORJ. Prefectul de Gorj, Ştefan Marian Popescu Bejat, şi-a completat declaraţia de avere încă de la sfârşitul anului trecut. Potrivit declaraţiei de avere înregistrate pe 28 decembrie şi postate pe site-ul www.prefecturagorj.ro, înaltul funcţionar public din fruntea Instituţiei Prefectului a avut în 2007 un venit lunar de aproape 10.000 de lei. Bejat este primul şi singurul salariat din prefectură care s-a grăbit să îşi completeze declaraţia de avere, potrivit prevederilor legale.

Venitul total al prefectului de Gorj în 2007 a fost de 117.000 de lei, cel mai mare din cadrul instituţiei. Conform aceluiaşi document, şeful Prefecturii Gorj nu a beneficiat anul trecut şi de venituri din alte activităţi.

 

Moşteniri

 

Din aceeaşi declaraţie de avere a lui Ştefan Marian Popescu Bejat mai rezultă că prefectul deţine 18,75% dintr-un teren intravilan de 201 metri pătraţi, situat în Bucureşti. Restul aparţine unuia dintre fiii săi. Terenul a fost dobândit prin moştenire în 1985.

În anul 2007, prefectul a moştenit două terenuri extravilane în suprafaţă totală de 3,21 de hectare. Moştenirea este în comuna Dăneşti şi e trecută pe numele soţiei. Ştefan Bejat mai deţine în coproprietate cu fiul său o casă în Bucureşti, suprafaţa acesteia fiind de aproape 95 de metri pătraţi. Imobilul reprezintă o moştenire dobândită tot în anul 1985. Valoarea de impozitare a clădirii este de 84.268 de lei.

 

Bijuterii de 5.000 de euro

 

În proprietatea prefectului se mai află, din 2003, un autoturism Renault Megane şi bijuterii în valoare de 5.000 de euro. Acestea au fost dobândite în perioada 1969 – 2006. Ştefan Bejat are deschise conturi în lei la CEC şi BRD, în valoare de 19.237 de lei, respectiv de 26.782 de lei. Prefectul are deschis la BRD şi un cont în valută, în care a depozitat, în 2007, 1.248 de euro.

Din declaraţia de avere se mai poate constata că şeful Instituţiei Prefectului nu înregistrează datorii şi că salariul soţiei sale, Valeria Bejat, ca angajat al Ocolului Silvic Târgu Jiu, a fost în 2007 de 24.902 lei. Soţia prefectului a mai beneficiat anul trecut şi de o pensie de 5.760 de lei.

 

Informaticianul a murit

 

În ceea ce îi priveşte pe subalternii lui Bejat, pe site-ul Prefecturii Gorj se află în continuare declaraţiile de avere de anul trecut.

Cu toate că a ieşit la pensie în decembrie 2007, fostul subprefect de Gorj trebuie de asemenea să îşi completeze declaraţia de avere. Subprefectul Constantin Dumitrescu a declarat că îşi va depune în câteva zile noua declaraţie de avere, în care va apărea în plus un autoturism achiziţionat în leasing pe o perioada de şase ani.

Întrucât informaticianul care se ocupa de publicarea pe internet a declaraţiilor de avere a murit anul trecut, va mai dura o perioadă până când averea funcţionarilor Prefecturii Gorj va putea fi făcută publică pe site-ul instituţiei. Postul de informatician a fost scos la concurs, însă nu s-a înscris nimeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS