10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPistolar din gelozie

Pistolar din gelozie

Un bărbat din Craiova a fost împuşcat în picior sâmbătă şi un altul a fost internat în spital în stare de inconştienţă, în urma unui scandal în centrul oraşului. Motivul scandalului, o fată.

Dispeceratul IPJ Dolj a fost sesizat sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 8.00, că pe bulevardul Calea Bucureşti, în zona Europa, trei bărbaţi s-au luat la bătaie, în altercaţii fiind folosit un pistol cu bile de cauciuc, cu care s-au tras mai multe focuri. Poliţiştii de siguranţă publică au constatat că Ştefan Stoiculescu, de 25 de ani, din Craiova, aflat sub influenţa alcoolului, i-a atacat pe Tudor Gutu, de 28 de ani, şi pe Mihai Cosmin Grămadă, de 19 ani. Stoiculescu era în conflict cu acesta din urmă din cauza unei fete. A tras două focuri de armă asupra lui Cosmin Grămadă, rănindu-l în picior, iar pe Tudor Gutu l-a lovit cu patul pistolului în cap, lăsându-l inconştient. Cei doi au fost transportaţi la spital, primul fiind externat după două ore, după ce plaga împuşcată a fost tratată, iar cel de-al doilea a fost internat în secţia de neurochirurgie.

Poliţiştii au extins cercetările şi au constatat că episodul de pe Calea Bucureşti nu era decât ultimul act al unei răzbunări din gelozie începute încă din noaptea precedentă. Cercetările au stabilit că noaptea, în jurul orei 2.30, Stoiculescu a distrus cu focuri de pistol geamul de la portiera spate a maşinii lui Cosmin Grămadă.

Ştefan Stoiculescu a fost reţinut şi dus la Secţia 3 Poliţie Craiova, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pistolul, pe care îl deţinea legal, i-a fost confiscat. Tânărul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi pentru loviri şi alte violenţe şi urmează să fie sancţionat contravenţional întrucât a folosit armamentul încălcând prevederile legale.

Mesaje de ameninţare

Andreea Cecilia, tânăra din cauza căreia a izbucnit scandalul de sâmbătă, a povestit că, după despărţirea de Ştefan Stoiculescu, acesta o teroriza cu telefoane şi mesaje de ameninţare. „De trei luni, atât eu, cât şi familia şi prietenele mele trăim într-o teroare continuă din cauza lui. Am făcut mai multe plângeri la poliţie, dar degeaba“, a declarat Andreea.

Sâmbătă seară, tânăra împreună cu grupul de prieteni se aflau în cartierul George Enescu, la locuinţa lui Mihai Cosmin Grămadă, când a venit şi Stoiculescu. „Cosmin a ieşit să stea de vorbă cu el, au stat vreo 20 de minute. Când s-a întors în casă, am auzit două pocnituri. Trăsese cu pistolul în maşina lui Cosmin. Am sunat la poliţie. În faţa poliţiştilor de la Secţia 5 râdea, a spus că a tras în maşină, dar în declaraţie nu a recunoscut nimic. Ne-a aşteptat apoi în faţa secţiei de poliţie cu pistolul şi ne ameninţa că ne împuşcă“, a povestit Andreea.

După scandalul de pe Calea Bucureşti au urmat alte declaraţii, de data aceasta la Secţia 3 Poliţie, din cartierul Valea Roşie. „Ştefan trimitea mesaje de ameninţare pe telefon: «Oraşul Craiova s-a închis pentru voi, iar Ceci să se ţină». Bineînţeles că poliţia nu a făcut nimic. I-a dat drumul. Acum nu îmi rămâne decât să stau închisă în casă şi să mă feresc de el cât pot“, a mai spus tânăra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

63 COMENTARII