11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjExplozie de la fabrica Unirea

Explozie de la fabrica Unirea

Locatarii unui bloc din municipiul Târgu Jiu, situat lângă fosta fabrică de cărămidă Unirea, au trecut prin clipe de groază sâmbătă

GORJ. Locatarii blocului nr. 1 din zona Lotrului din municipiul Târgu Jiu au trecut prin clipe de groază sâmbătă, în jurul orei 14.00, când o bubuitură puternică a zdruncinat blocul şi a spart geamurile mai multor apartamente. În incinta fostei fabrici de cărămidă Unirea, situată în vecinătatea blocului, s-a efectuat o explozie controlată, în vederea demolării unor construcţii. Ileana Cârcioiu, de 53 de ani, a avut cel mai mult de suferit în urma suflului. Mai multe geamuri de la apartamentul situat la etajul III în care aceasta locuieşte s-au spart, iar femeia şi-a revenit cu greu din şocul suferit. Geamurile de la balcon, dormitor şi de la sufragerie s-au făcut ţăndări. „Voiam să trec din dormitor în sufragerie, când, dintr-odată, m-am pomenit cu geamurile peste mine. Cred că am avut noroc că am scăpat fără să fiu tăiată de cioburile care au sărit în toată camera şi că nu am murit din sperietură. Am fost la un pas de moarte. Nu ştiu cum se pot efectua activităţi de acest fel fără să anunţe oamenii. Sunt persoane bolnave care pot să moară dintr-o astfel de sperietură“, a povestit Ileana Cârcioiu.

 

Pagube la locuinţele proprietarilor

 

Maria Ciubarcă locuieşte la etajul II din blocul situat lângă fabrică. Acoperişul balconului de la locuinţa acesteia a fost îngăurit în mai multe locuri. „Eram în casă şi s-a auzit un zgomot puternic. M-am speriat pentru că nu ştiam ce se întâmplă. Soţul credea că este cutremur. Tot blocul s-a zgâlţâit. Vecinul de la etajul IV spunea că s-a fisurat peretele blocului. E prea aproape de bloc şi nu ar fi trebuit să folosească astfel de metode de demolare. Nu cred că aveau voie“, a spus femeia.

Şi geamurile unui balcon de la etajul I al blocului s-au spart în urma exploziei.

„Explozia a fost ca la carte“

 

În zonă şi-au făcut apariţia Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare Târgu Jiu, Traian Pătrăşcoiu, fostul director al fabricii „Unirea“, şi mai mulţi lucrători de la o firmă, care începuseră deja să înlocuiască geamurile sparte. Ion Tudor a declarat că explozia a fost ca la carte: „Nu au fost probleme deosebite. Câteva geamuri sparte, care au fost înlocuite imediat. Acţiunea a avut toate autorizaţiile necesare. S-au respectat toate regulile“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS