10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj150 de oameni s-au luptat cu nămeţii

150 de oameni s-au luptat cu nămeţii

Troienele au fost înlăturate de pe arterele importante din municipiului Târgu Jiu, în urma unei ample acţiuni de deszăpezire.

Nămeţii au dispărut joi de pe cele mai importante străzi din Târgu Jiu. Pentru deszăpezirea municipiului au fost folosite şapte maşini cu lamă, cinci maşini cu dispozitiv de împrăştiere a materialului antiderapant şi opt autobasculante. Potrivit conducerii Direcţiei de Servicii Comunale (DSC) din cadrul Primăriei Târgu Jiu, în ultimele două zile s-a folosit o cantitate de 600 tone de material antiderapant. Alexandru Zaharia, directorul DSC, a precizat că până ieri, la prânz, se ridicase din oraş o cantitate de 300 tone de zapadă. Acesta a spus că probleme deosebite au fost întâmpinate pe unele străzi din cauza maşinilor parcate neregulamentar: „Vom interveni în timpul nopţii, când străzile se vor mai decongestiona. Acţionăm împreună cu Poliţia Comunitară şi cu cei de la Ridicări Auto, dar sunt foarte multe maşini care ne împiedică în desfăşurarea activităţii“.

150 de oameni au acţionat joi la înlăturarea zăpezii de pe trotuare şi străzi. Prioritate au avut zona centrală şi arterele principale din oraş.

Rigolele vor fi curăţate

Lucrătorii Primăriei Târgu Jiu vor acţiona, în perioada următoare, în vederea curăţării rigolelor, care se pot înfunda în urma topirii zăpezii. „Poate să apară fenomenul de topire a zăpezii, iar dacă rigolele nu sunt curăţate, acestea se pot înfunda. Vom verifica toate canalele de scurgere a apei“, a precizat Alexandru Zaharia.

Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu, a declarat că pe toată perioada de iarnă va funcţiona nonstop un comandament de deszăpezire care va prelua toate problemele sesizate în teren sau anunţate de către cetăţeni. Persoanele care doresc să semnaleze nereguli o pot face prin intermediul Telefonului Cetăţeanului 984.

Primăria Municipiului Târgu Jiu adresează totodată un apel cetăţenilor şi societăţilor comerciale de pe raza municipiului să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din faţa imobilelor, pentru fluidizarea circulaţiei şi siguranţa pietonilor.

153 de poliţişti la datorie

În zonele afectate de zăpadă, au acţionat, în primele două zile ale noului an, 153 de agenţi de la Poliţia Rutieră şi Ordine Publică şi 75 de echipaje auto. Atât în mediul urban, cât şi în cel rural s-a acţionat cu autovehicule de poliţie, pentru a asigura intervenţia utilajelor de deszăpezire, precum şi filtre pentru reţinerea autovehiculelor având masă totală mai mare de 3,5 tone, care nu sunt echipate cu lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Pentru prevenirea producerii unor blocaje pe drumul spre Rânca, accesul în zona turistică a autovehiculelor neechipate de iarnă nu a fost permisă. Traficul, atât în staţiune, cât şi pe tronsonul de acces a fost monitorizat permanent de trei echipaje de poliţie.

Drumul din Slivileşti, blocat de utilajele minerilor

Circulaţia pe DJ 673, din comuna Slivileşti, care face legătura cu zona minieră Motru, a fost îngreunată, îndeosebi pentru autovehicule, din cauza zăpezii căzute din abundenţă. Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) Târgu Jiu a venit în sprijinul Primăriei Slivileşti cu utilaje de mare capacitate pentru asigurarea reluării circulaţiei pe acest drum. „Conducerea SNLO Târgu Jiu a trimis două utilaje grele pentru deszăpezire, astfel încât în câteva ore a fost posibilă reluarea circulaţiei dintre comuna Slivileşti şi municipiul Motru“, a spus Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS