10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBrazii, vânduţi până la ultimul

Brazii, vânduţi până la ultimul

În pieţele din Bănie, la doar câteva zile după Crăciun, toţi brazii fuseseră vânduţi. Întârziaţii nu mai puteau găsi nici măcar câteva crenguţe de brad cu care să-şi decoreze casa. Epuizarea celor câteva mii de brazi nu ar fi fost posibilă în cazul în care comercianţii nu s-ar fi adaptat cererii şi nu ar fi lăsat din preţ. Aşa se făcea că, în Ajun, brazii din import, care până atunci nu se vânduseră sub 200-300 de lei, puteau fi achiziţionaţi cu uşurinţă la 20 de lei. Preţurile modice nu i-au lăsat indiferenţi nici pe craioveni, care au dat buluc să-şi cumpere pomi pentru Crăciun.

„Am luat unul cu 30 de lei, nici prea mare, nici prea mic. Preţul mi s-a părut super, având în vedere cu ce sume ieşiseră la înaintare vânzătorii, când i-au adus în pieţe“, a spus Cristi Floarea, cumpărător.

Uimit de succesul din acest an al brazilor a fost şi directorul Serviciului de Administrare a Pieţelor şi Târgurilor, Gheorghe Călinoiu. „Gata, s-a terminat cu brazii, nu mai găseşti în pieţe. S-au vândut toţi, până la ultimul. Asta nu s-ar fi întâmplat însă dacă ar fi ţinut din preţ comercianţii. Până la urmă, decât să rămână cu ei, au preferat să-i dea la preţuri modice şi să-şi recupereze măcar investiţia făcută“, a declarat Gheorghe Călinoiu.

Directorul serviciului a precizat că, în cazul în care ar fi fost abandonaţi, ar fi avut o destinaţie precisă. Potrivit directivelor venite din partea organismelor pentru protecţia mediului, brazii ar fi fost distribuiţi familiilor nevoiaşe care se încălzesc cu lemne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS