12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA început numărătoarea inversă pentru premiile Oscar

A început numărătoarea inversă pentru premiile Oscar

Numărătoarea inversă pentru premiile Oscar a început după ce buletinele de vot au fost distribuite celor 5.829 de membri ai Academiei Americane de Film.

 

În urma primului tur de scrutin, care se va finaliza pe 12 ianuarie, Academia decide nominalizările. După cea de-a doua rundă de vot, va hotărî cine pleacă acasă cu statueta aurie, de la ceremonia ce va avea loc la Los Angeles, pe 24 februarie. Cursa pentru cel mai important premiu al Academiei Americane de Film pare să fie deschisă pentru orice peliculă, dar „Atonement“ şi „Into the Wild“ sunt considerate favorite. Filmul fraţilor Ethan şi Joel Coen, „Nu există ţară pentru bătrâni“, este, de asemenea, una dintre peliculele cu şanse mari, dar nu există deocamdată nici un film care să fie principalul favorit. Incertitudini sunt şi cu privire la modul în care va avea loc ceremonia de la Los Angeles, în condiţiile în care greva scenariştilor de la Hollywood va continua.

Gazda ceremoniei, Jon Stewart, şi prezentatorii invitaţi ar putea să nu aibă un scenariu după care să se ghideze, iar greva ar putea influenţa şi prezenţa unor nume mari la gală. Dacă scenariştii pichetează evenimentul, destul de puţini actori faimoşi ar accepta să fie văzuţi la ceremonie. Membrii sindicatului scenariştilor, Writers Guild of America, sunt în grevă de şapte săptămâni, dar premiile Academiei Americane de Film vor avea loc peste două luni, la Kodak Theatre de la Hollywood. Nominalizaţii şi câştigătorii sunt hotărâţi de membrii Academiei Americane de Film, care include actori, regizori şi cei mai cunoscuţi profesionişti ai industriei de film. Buletinele de vot au fost trimise pe 26 decembrie de compania Pricewaterhouse Coopers, care va număra voturile, în condiţii stricte de securitate. Voturile din prima rundă trebuie trimise până la 17.00, ora Los Angelesului, pe 12 ianuarie, şi vor fi făcute publice după zece zile. Filmul lui Cristian Mungiu, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile“, care a câştigat prestigiosul Palme d’Or la Cannes şi este nominalizat la altă distincţie importantă a cinematografiei americane, Globul de Aur, este propunerea României la premiile Academiei Americane, la categoria film într-o limbă străină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS