8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Prins că vindea petarde

Un bărbat din Corabia, judeţul Olt, s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins că vindea artificii. Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj au efectuat duminică o acţiune de control privind respectarea regimului materiilor explozive, ocazie cu care a fost depistat Florică Chirea, de 29 de ani, care deţinea şi vindea 17.000 de obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. Petardele au fost confiscate, iar cel în cauză este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi comercializare ilegală de obiecte artizanale pe bază de amestecuri pirotehnice.

 

Dosare penale pentru deţinere de pistoale

Poliţiştii din Pleniţa au depistat vineri trei bărbaţi din localitate care deţineau pistoale neletale fără documente legale. În urma unei acţiuni de control pe linia Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor şi muniţiilor, lucrătorii Biroului de Poliţie Pleniţa i-au depistat pe Mirel Meiţă, de 43 de ani, Jean Vrăjitoru, de 52 de ani, şi Lucian Păsărică, de 52 de ani, toţi din localitate, care deţineau ilegal la domicilii arme neletale. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar celor trei bărbaţi li s-au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

 

A fugit de la spital

Poliţiştii Secţiei 1 Craiova au fost sesizaţi de Carmen Buzoianu, de 43 de ani, din municipiu, că mama sa, Alexandra Constantin, de 62 de ani, a plecat în aceeaşi zi de la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova, unde era internată, şi nu a mai revenit. Poliţiştii Secţiei 1 au demarat căutările, au cerut sprijinul şi celorlalte secţii de poliţie şi au dat femeia dispărută în urmărire generală. O patrulă de siguranţă publică a depistat-o însă pe Alexandra Constantin pe strada Brestei, pe timpul nopţii. Femeia a fost încredinţată familiei.

 

La volan, dar harnici cu paharul

Mai mulţi doljeni s-au ales cu dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, după ce s-au grăbit să întâmpine Crăciunul cu sticla şi paharul. Alexandru Voiculescu, de 19 ani, din Craiova, a fost depistat vineri noapte de poliţiştii din Calafat la volanul unui automobil Dacia 1310 având o concentraţie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform testului cu aparatul etilotest. Poliţiştii craioveni l-au depistat duminică, pe strada Spaniei, pe Daniel Strechie, de 35 de ani, care s-a urcat la volan având o concentraţie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot sub influenţa băuturilor alcoolice a fost depistat marţi noapte şi Ionel F., de 40 de ani, din Craiova, în timp ce se afla la volanulul unui automobil Daewoo Cielo. Poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest şi a rezultat o concentraţie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge după ce a fost condus la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova pentru stabilirea alcoolemiei.

Dragoş GAVRILĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS