17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPomana porcului în centrul oraşului

Pomana porcului în centrul oraşului

Centrul municipiului Târgu Jiu a fost transformat ieri într-o uliţă. Patru porci au fost pârliţi şi tranşaţi chiar în buricul oraşului, în faţa sediului PD Gorj, sub privirile trecătorilor, care au fost îmbiaţi cu ţuică fiartă.

Manifestarea a început la ora 13.00 şi s-a încheiat în jurul orei 19.00, fiind organizată de filiala PD Gorj, deşi Primăria Târgu Jiu nu a eliberat autorizaţie pentru desfăşurarea acesteia. Ionel Manţog, preşedintele PD Gorj, a precizat că a făcut o înţelegere cu reprezentanţii primăriei ca porcii să nu fie tăiaţi în centrul oraşului, aşa cum se intenţiona, ci în spatele sediului PD Gorj, între blocurile de locuinţe.

Trecătorii au fost serviţi cu şoric, iar carnea a fost împărţită persoanelor cu venituri mici înscrise pe listele PD.

Organizatorii şi cei care se ocupau de prepararea porcilor purtau fulare şi căciuli portocalii cu însemnele PD şi ale Partidului Popular European.

Pe scena de sub bradul înalt de 15 metri s-a desfăşurat un spectacol susţinut de formaţii de muzică populară din diverse zone ale ţării. Tinerii pedişti au încins chiar şi o horă. Recitaluri au mai fost susţinute de Mirabela Dauer, formaţia Autentic şi Maria Dragomiroiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS