17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBrazi şi molizi pentru toate buzunarele

Brazi şi molizi pentru toate buzunarele

OLT. Primii brazi autohtoni, brazii de import şi molizii au apărut în pieţele din Slatina la sfârşitul săptămânii trecute.

Cei mai mulţi sunt brazii româneşti, urmaţi de molizi şi cei de import, iar comercianţii şi producătorii speră să facă o afacere bună. Brazii şi molizii autohtoni provin majoritatea de la Topliţa. În funcţie de mărimea acestora, dar şi de bogăţia crenguţelor, preţul unui brad porneşte de la 50 de lei şi poate ajunge la 100 de lei. „Vin de foarte mulţi ani la Slatina cu brazi, de Sărbători. Sunt din producţie proprie, cultivaţi pe terenul meu. Anul acesta am adus aproape 200 de bucăţi. Oamenii vin, întreabă şi pleacă, li se par scumpi. Alţii aşteaptă lăsarea serii, ca să mai scădem preţul. Până acum am vândut aproximativ 25 de bucăţi“, spunea marţi Dănuţ Lazăr, unul dintre vânzători.

Brazii aduşi din Olanda costă cel puţin 150 de lei. Frumoşi, cu un colorit mai viu, mult mai viguroşi decât cei autohtoni, brazii de import nu prea interesează populaţia, în mare parte nevoiaşă. „Ca să îţi permiţi un astfel de exemplar trebuie să ai mulţi bani“, spunea o femeie. Preţul brazilor din Olanda variază în funcţie de exemplarul ales şi porneşte de la 150 de lei.

Molizii sunt însă mai ieftini şi tot din producţie autohtonă, de la Topliţa. „De 14 ani venim cu marfă la Slatina. Este o piaţă bună, iar preţul unui molid pleacă de la 30 de lei şi ajunge la maximum 50“, a spus Lucian Buruş, alt comerciant.

 

Ana Anghel, în inspecţie

 

Şefa Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat (DADPP) s-a aflat marţi în inspecţie în Piaţa Zahana. Aceasta a făcut puţină ordine pentru că vânzătorii de brazi aproape că blocaseră intrarea într-un market din apropierea pieţei. „Nu pot spune foarte multe, nici preţurile brazilor nu le cunosc. Probabil vor veni şi alţi comercianţi în piaţă. Nu ştiu nimic pentru că ei nu ne anunţă“, a spus Ana Anghel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS