16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZăpada face victime

Zăpada face victime

Carosabilul umed şi neadaptarea vitezei la condiţiile de drum au făcut sâmbătă două victime la ieşirea din localitatea doljeană Almăj: o femeie accidentată mortal şi un bărbat rănit. Vasile Gheorghiu, de 30 de ani, din municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara, aflat la volanul unei Dacii 1310, a pierdut controlul direcţiei de mers din cauza asfaltului umed şi a pătruns pe contrasens, lovind un autoturism staţionat. A accidentat-o mortal pe Lenuţa Mihai, de 31 de ani, din comuna Coţofenii din Faţă, care intenţiona să se urce în automobilul parcat. În urma impactului a fost rănit şi Virgil C., de 58 de ani, din Vulcan, Hunedoara, pasager al Daciei 1310.

O femeie din localitatea doljeană Poiana Mare a ajuns vineri la spital cu răni grave după ce a fost lovită de un şofer care s-a urcat băut la volan.

Virgil Colină, de 52 de ani, din Maglavit, se afla la volanul unui automobil Dacia 1310, când, din cauza drumului acoperit cu zăpadă, a derapat şi a pierdut controlul maşinii. A accidentat-o grav pe Nicoleta Boagiu, de 52 de ani, din Poiana Mare, care se deplasa pe partea stângă a carosabilului. La efectuarea verificării cu aparatul alcooltest, poliţiştii au descoperit că şoferul avea 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Poliţia face recomandări

 

Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis o serie de recomandări conducătorilor auto, având în vedere vremea nefavorabilă din mai multe judeţe din ţară. Şoferii sunt rugaţi ca, atunci când traversează zone cu piatră cubică umedă sau în care asfaltul este acoperit cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă, să fie prudenţi, să circule cu viteză redusă, care să nu depăşească 30 km/oră în localităţi şi 50 km/oră în afara acestora, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic (depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta etc.). De asemenea, Poliţia Rutieră îi sfătuieşte pe şoferi să echipeze automobilul cu pneuri corespunzătoare, să nu bruscheze comenzile maşinii, să folosească antigel de calitate şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU