5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSoluţii pentru angajaţii temporar de la Spitalul de Urgenţă

Soluţii pentru angajaţii temporar de la Spitalul de Urgenţă

În urma concursului pentru ocuparea a peste 100 de posturi de asistent, infirmier, brancardier, îngrijitor de curăţenie şi personal TESA, desfăşurat săptămâna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, comisia s-a confruntat şi cu situaţii greu de rezolvat, în joc fiind pierderea locului de muncă pentru un angajat temporar în cadrul spitalului, dar şi un viitor angajat bine pregătit, pentru care nu mai există însă post. S-au înregistrat trei situaţii în care numărul de posturi a fost mai mic decât candidaţii care au promovat cu aceeaşi notă. Este vorba de un post de asistent la ginecologie şi două posturi de îngrijitor de curăţenie şi de brancardier, în Unitatea de Primire Urgenţe, pentru care departajarea candidaţilor, toţi din afara spitalului, nu s-a putut face, aceştia înregistrând aceleaşi rezultate şi la testul scris, şi la interviu. Comisia a hotărât în cele din urmă ca toţi cei trei candidaţi să fie angajaţi pe posturi neocupate în alte secţii, asta şi pentru că spitalul funcţionează în prezent mult sub normativul pentru spital de urgenţă.

Situaţia angajaţilor temporar care n-au reuşit, nici de această dată, să promoveze cele două probe a fost din nou dezbătută cu sindicatele. Liderul sindicatului asistentelor, Roxana Dragomir, a declarat că structura care apără drepturile angajaţilor va pleda pentru rezolvarea poziţiei acestora în cadrul spitalului. De altfel, în situaţia de a pleca acasă, pentru că a expirat contractul pe perioadă determinată, a fost un singur salariat, din Secţia cardiologie. Ceilalţi angajaţi temporar care nu au promovat probele mai au răgaz câteva luni până la expirarea contractului.

„Noi vom pleda pentru păstrarea lor. Este însă clar că trebuie să se prezinte la următorul concurs“, a declarat liderul Sindicatului Cadrelor Medii din SJU. SANITAS a permis în acest an înscrierea în sindicat şi a angajaţilor temporar, lucru care îi obligă pe şefii de la sindicat să se intereseze mai mult de soarta lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU