22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRânca, Sinaia Olteniei

Rânca, Sinaia Olteniei

Priveliştea minunată care bucură sufletele, liniştea munţilor şi distracţia de care pot avea parte atrag sute de turişti în staţiunea montană Rânca din judeţul Gorj.

Turiştii care vor să scape de aglomeraţia oraşelor şi care caută un loc unde să se distreze sunt aşteptaţi în zona montană Rânca, situată la 1.800 de metri altitudine în Masivul Parâng, pentru a schia. Stratul de zăpadă măsoară peste 50 de centimetri, fiind condiţii prielnice pentru a se schia. Staţiunea este situată la 60 de kilometri de municipiul Târgu Jiu, traseul fiind modernizat şi accesibil.

Pentru a ajunge la Rânca, trebuie să parcurgeţi şoseaua care duce de la Târgu Jiu la Novaci, plus 18 kilometri din capătul de nord al Novacilor până în staţiune. Pe tronsonul Novaci-Rânca, DN 67 C, se circulă în condiţii de iarnă, iar şoferii trebuie să aibă autoturismele echipate cu lanţuri şi anvelope de iarnă.

Pârtiile, pregătite pentru turişti

 

În staţiunea montană Rânca există două pârtii, una pentru începători şi alta, dotată cu nocturnă, cu o lungime de 700 de metri, a cărei dificultate este medie.

„Cele două pârtii sunt pregătite încă de la începutul lunii decembrie. Avem o pârtie cu nocturnă, instalaţie de teleschi, iar preţurile la teleschi sunt accesibile. Există cartele de la cinci urcări până la 100 de urcări. O urcare costă 2,4 lei, dar poate scădea până la 1,5 lei, cu cât turistul foloseşte teleschiul de mai multe ori. Cei care aleg staţiunea Rânca se pot da cu snowboardul şi pot învăţa să schieze alături de instructorii noştri. O noapte de cazare într-o pensiune, într-o cameră dublă, costă 150 de lei pentru o persoană şi poate urca până la 180 de lei, cu pensiune completă“, a spus Cătălin Mitroi, administratorul pârtiei de la Rânca.

 

Cazare în cele mai bune pensiuni

 

La fiecare sfârşit de săptămână, staţiunea montană Rânca se umple de sute de turişti veniţi mai ales din zona Olteniei, dar şi din Bucureşti sau alte mari oraşe ale ţării. Aceştia se pot caza în numeroasele pensiuni din staţiune sau în hotelurile construite acolo în ultimii doi-trei ani.

O noapte de cazare, la o pensiune, într-o cameră dublă, costă între 120 şi 150 de lei pentru două persoane. În preţ este inclus şi micul dejun. Camerele de şase, şapte sau opt locuri costă 45 de lei de persoană pe noapte. De asemenea, în preţ este inclus şi micul dejun.

Pentru perioada Sărbătorilor de iarnă, multe dintre locurile de cazare au fost rezervate, unii dintre turişti preferând să închirieze vile, care au locuri disponibile pentru trei sau chiar patru familii.

Distanţe

Novaci-Rânca: 18 km, traseu modernizat

Arad-Novaci: 324 km

Bucureşti-Novaci: 273 km

Craiova-Novaci: 113 km

Râmnicu Vâlcea-Novaci: 78 km

Sibiu-Novaci: 172 km

Târgu Jiu-Novaci: 43 km

Preţuri

Închirierea unui echipament de schi începe de la suma de 20 de lei pentru o zi. O cartelă de schi cu 20 de urcări costă 45 de lei pe zi. La unele pensiuni, copiii până la 14 ani primesc o reducere de 20% la tariful de cazare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII