16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMaşini blocate din cauza ninsorii

Maşini blocate din cauza ninsorii

Prima ninsoare mai serioasă care a căzut în judeţul Gorj în această iarnă a prins, ca de obicei, pe picior greşit drumarii. Circulaţia s-a desfăşurat în condiţii de iarnă pe drumurile naţionale, însă probleme deosebite au apărut pe anumite artere judeţene.

Pe drumul judeţean dintre localităţile Rovinari şi Negomir, circulaţia era blocată ieri, în jurul prânzului, pentru că panta din dreptul carierei miniere Pinoasa nu era curăţată şi nici nu se aruncase cu material antiderapant.

„Am încercat să urcăm, însă maşina a derapat şi era să cădem într-o prăpastie. Am renunţat să urcăm şi am aşteptat intervenţia drumarilor. Au încercat mai mulţi şoferi să urce, dar nu au reuşit. A venit până la urmă un utilaj cu lamă. Însă, lama nu a fost folosită, ci doar s-a aruncat cu material antiderapant până la jumătatea coastei. Am urcat, dar după aceea nu am mai putut înainta. Noroc că s-a încălzit şi s-a topit zăpada şi în felul acesta am putut să mergem mai departe“, a spus Mihaela Damaschin, blocată într-o maşină timp de mai bine de o oră.

Familia Popa, care fusese la rude la Negomir, a fost nevoită să împingă autoturismul.

„Nu ne-am gândit că o să ningă, nu avem lanţuri. Dacă era mai mult nisip, nu era nevoie să împingem maşina. Sus, pe deal, un autoturism a derapat, era jumătate în şanţ“, a spus Ioana Popa.

Conducerea Consiliului Judeţean Gorj susţine că nu au existat probleme pe nici un drum judeţean şi că s-a circulat bine.

„Nu au fost probleme deosebite. Se circulă în condiţii de iarnă. Nu cred că au rămas maşini blocate pe vreun drum judeţean. S-a acţionat cu utilajele din dotare pe toate şoselele“, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

 

Poleiul, cel mai mare pericol

 

Ninsoarea a mai creat probleme deosebite pe drumurile din localităţile Cruşeţ, Stejari şi Cătunele, unde s-au înregistrat mai multe tamponări.

Şoferii care au circulat în partea de sud a judeţului au întâmpinat dificultăţi din cauza poleiului.

Viorel Caragea, comandantul adjunct al Poliţiei Gorj, a precizat că poleiul a fost principalul pericol pentru şoferi: „A fost o răcire bruscă a vremii şi s-a format polei. A durat două ore până s-a acţionat cu material antiderapant. Maşinile echipate corespunzător pentru iarnă nu au avut probleme. Vom monitoriza toate drumurile şi vom ţine permanent legătura cu primăriile“.

Ion Dina, şeful Secţiei Drumurilor Naţionale Gorj, a precizat că pe toate drumurile naţionale din judeţ s-a circulat în condiţii de iarnă.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII