21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalA derapat basculanta cu antiderapant

A derapat basculanta cu antiderapant

O autobasculantă ce aparţine SC Delta SA Bucureşti s-a răsturnat în şanţ în noaptea de joi spre vineri pe DE 70, în dreptul localităţii doljene Pieleşti. Utilajul împrăştia material antiderapant pe carosabil pentru ca ninsoarea să nu le creeze probleme şoferilor.

„Ningea abundent şi se anunţa şi polei. La ieşirea din Pieleşti este o curbă la dreapta. Autobasculanta a evitat un deştept care venea din sens opus cu viteză şi a alunecat în şanţ. Bine că nu l-a agăţat, că îl făcea varză, avea şi lama montată în faţă. Incidentul a avut loc în jurul orei 1.00. Am anunţat poliţia şi am convenit să lăsăm acolo maşina până dimineaţă, pentru că nu se vedea bine şi riscam să avem alte evenimente“, a precizat Ion Corodescu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

În acea noapte, pe drumurile naţionale şi europene din judeţ au fost împrăştiate 496 de tone de material antiderapant, acţionându-se cu 67 de utilaje.

Abia vineri, în jurul prânzului, autobasculanta de 40 de tone a fost scoasă din şanţ, fiind legată cu cabluri de oţel şi tractată de două utilaje.

Directorul DRDP Craiova, Adrian Lumezeanu, a precizat că zăpada viscolită a afectat circulaţia pe DN 67C (km 23-34) în zona Rânca – Gorj şi în Vâlcea, pe DN 7A Voineasa – Vidra (km 43-81).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII