10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Disponibilizaţi de Sărbători

200 de angajaţi ai Uzinei Mecanice (UM) Sadu vor fi disponibilizaţi în preajma Sărbătorilor de iarnă. Potrivit lui Dumitru Pârvulescu, preşedintele Consiliului de Administraţie al UM Sadu şi directorul adjunct al Direcţiei de Finanţe Gorj, angajaţii care urmează să plece acasă vor beneficia de un salariu întreg pe luna în curs, de două salarii conform contractului colectiv de muncă şi de un salariu mediu pe economie lunar, în valoare de 1.270 de lei noi, pe o perioadă de trei ani.

La UM Sadu vor mai rămâne 980 de salariaţi, dar responsabilii uzinei au spus că disponibilizările vor continua şi în perioada următoare.

Andrei IONESCU

 

Panică în Severin

Reţeaua de înaltă tensiune a cedat şi s-a autoaprins miercuri noapte, într-un cartier din Drobeta Turnu Severin. Focul s-a extins în tabloul de comandă al stâlpului şi mai multe case au rămas fără energie electrică. Pompierii au intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă, pentru a stinge incendiul. Circulaţia în zonă a fost blocată aproape o oră, Poliţia Comunitară evacuând autoturismele şi oamenii din cartierul Crihala, unde a avut loc incendiul. Aproape 5.000 de oameni au stat în beznă aproape o oră, până la remedierea situaţiei, iar două străzi pe care sunt aproape 1.000 de case nu au avut energie electrică până ieri-dimineaţă.

Alin GHICIULESCU

 

Cadouri de la Moş Crăciun

Aproximativ 2.300 de copii din comuna gorjeană Bâlteni vor primi cadouri de Crăciun oferite de primărie. Aceştia sunt înscrişi la cele 14 unităţi de învăţământ din localitate şi au vârste cuprinse între trei şi 14 ani. Potrivit edilului-şef al comunei, Vasile Vlăduleanu, reprezentanţii primăriei au început deja să împartă pachetele, fiecare conţinând dulciuri şi fructe în valoare de 22 de lei. De asemenea, Primăria Bâlteni a pregătit pachete-cadou, de aceeaşi valoare, şi pentru cele peste 480 de familii care beneficiază de ajutor social.

Mihaela FLOROIU

 

Fără cumpărători

Nici un investitor nu s-a arătat interesat să cumpere insuliţa de pe râul Jiu, situată în Parcul Central din municipiul Târgu Jiu. La licitaţia organizată ieri de Primăria Târgu Jiu nu s-a înscris nimeni, deşi au fost cumpărate trei caiete de sarcini. Astfel, licitaţia a fost amânată încă o dată. Insuliţa are o suprafaţă de aproximativ 67.000 de metri pătraţi. Preţul de pornire a licitaţiei a fost de aproape 3,5 milioane de euro.

Andrei IONESCU

 

Filocalia, din nou la Târgu Jiu

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu va avea loc, în perioada 18-20 decembrie, o nouă ediţie a manifestării culturale im memoriam Rodica Săpun, „Filocalia“. În prima seară, participanţii vor asculta comunicarea „Naşterea Domnului Iisus Hristos“, a preotului Constantin Necula, în a doua seară va fi prezentată comunicarea „Viaţa în Hristos – aspecte practice“, a profesorului universitar preot Vasile Mihoc, iar în ultima va fi prezent la Târgu Jiu Înalt Prea Sfinţia Sa Teofan, Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei, care va vorbi despre „Psaltirea – cale spre Dumnezeu“. De asemenea, va fi susţinut şi un spectacol de colinde de Şcoala Populară de Artă, de Palatul Copiilor din municipiul Târgu Jiu şi de Corala Bisericii „Sfinţii Apostoli“. „Filocalia“ este organizată de Arhiepiscopia Craiovei şi Mitropolia Olteniei, Consiliul Judeţean Gorj, Protoieria municipiului Târgu Jiu, Şcoala Populară de Artă, Asociaţia Studenţilor Creştini din România şi Liceul Teologic din Târgu Jiu.

Mihaela FLOROIU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU