10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrinşi în timp ce furau motorină

Prinşi în timp ce furau motorină

Doi mehedinţeni au fost prinşi în flagrant ieri în timp ce furau 600 de litri de motorină din rezervorul unui tir înmatriculat în Bulgaria.

Poliţiştii din Orşova îi urmăreau pe cei doi de şapte zile, iar în noaptea de miercuri spre joi au reuşit să-i reţină când să pregăteau să fugă cu motorina.

Şoferul tirului din Bulgaria a parcat într-o zonă de la limita judeţului Mehedinţi cu Caraş-Severin şi a încercat să se odihnească peste noapte.

„Dormeam şi nu am ştiut nimic până dimineaţă, când au venit poliţiştii şi mi-au spus că nu mai am motorină în rezervor. Nu am mai păţit aşa ceva în nici o ţară din Europa“, a spus şoferul bulgar Krasemir Ilief.

Alin Ştefan Cioancă, de 22 de ani, şi Aurel Arjon, de 30 de ani, ambii din Brezniţa de Ocol, după ce au încărcat 17 bidoane cu motorină, le-au depozitat într-un lan de porumb, urmând să le transporte cu o Dacie.

Poliţia i-a reţinut şi îi va trimite în judecată cu propunerea de arestare pentru 15 ani.

„Îi urmăream pe cei doi de mai bine de o săptămână şi în baza unor informaţii, ştiam că vor acţiona în această noapte pe teritoriul Orşovei. Nu au opus rezistenţă şi au recunoscut fapta“, a declarat Ştefan Ponea, comisar-şef.

Acesta nu este primul caz de furt din rezervoarele tirurilor parcate în Orşova.

„În ultimele două luni, am avut patru cazuri de furturi de motorină din tiruri, dar aceasta este cea mai mare cantitate sustrasă până acum dintr-un autovehicul“, a declarat Pantelică Bobârsc, comisar-şef al IPJ Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII