10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjManţog nu mai este şomer

Manţog nu mai este şomer

Ionel Manţog, liderul PD Gorj, nu mai este şomer. Acesta şi-a găsit, în sfârşit, un loc de muncă, după ce săptămâni în şir se plângea la conferinţele de presă că trece printr-o perioadă foarte grea din viaţa lui, în urma suspendării contractului de muncă pe care îl avea încheiat cu SNLO. Manţog chiar şi-a blestemat adversarii politici care îl criticau, dorindu-le să ajungă şi ei în situaţia lui. Liderul PD Gorj a precizat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu mai este şomer şi că s-a angajat la o firmă privată. Acesta a refuzat însă să precizeze la ce unitate lucrează şi cu ce se ocupă. „Am un loc de muncă. Nu sunt şomer. Chiar vă interesează aşa de tare? Nu mă interesează salariul. Aştept să-mi iau salariul de SNLO. Ştiţi foarte bine că am făcut contestaţie. Credeam că sunt un nimeni prin judeţul ăsta şi nu îmi imaginam că vă interesez aşa de tare. M-am angajat la o firmă privată, că pe regimul ăsta…“, le-a spus Manţog jurnaliştilor.

 

Manţog şi Popescu, judecaţi de Tribunalul Sibiu

 

Ionel Manţog şi Cosmin Popescu, secretar executiv al PD Gorj, au rămas şomeri în urmă cu aproximativ două luni, când conducerea SNLO a luat decizia să le suspende contractele de muncă. Motivul a fost acela că au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru fapte incompatibile cu atribuţiile pe care le au la locul de muncă, procesul fiind în curs de judecare la Tribunalul Sibiu.

Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe Ionel Manţog pentru că acesta s-a folosit de informaţii considerate secrete de serviciu, pentru a cumpăra mai multe proprietăţi în zone care urma să fie strămutate ca urmare a extinderii lucrărilor miniere, iar, în schimbul acestora, SNLO a construit familiei liderului PD o vilă în cartierul strămutaţilor de lux din Târgu Jiu. Manţog a refuzat să semneze actele de preluare a casei, motivând că nu este finisată şi că în aceasta nu se poate locui.

Cosmin Popescu, cel care i-a succedat lui Ionel Manţog în funcţia de secretar de stat la Ministerul Economiei şi Comerţului (MEC), a fost şi el trimis în judecată de DNA pentru abuz de serviciu. Acesta a fost găsit vinovat de numirea în mod ilegal a unei comisii care să constate dacă informaţiile pe care le avea Manţog erau secrete de serviciu. Procesul acestuia se desfăşoară tot la Tribunalul Sibiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU