16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMaidanezii agresivi, anihilaţi

Maidanezii agresivi, anihilaţi

Câinele care a atacat marţi seară un copil din Craiova a fost capturat. Alţi cinci maidanezi din haita acestuia au ajuns la adăpostul canin de la Făcăi.

Hingherii craioveni au ridicat ieri cinci maidanezi din zona blocului 40, de pe strada Dâmboviţa, în timpul desfăşurării unei razii de ugenţă, impuse de evenimentul de marţi seară, când un câine vagabond a muşcat un copil de 12 ani. Potrivit lucrătorilor de la ecarisaj, a fost săltat inclusiv animalul care l-a atacat pe Andrei, patrupedul fiind uşor identificat de câţiva locatari care au asistat la intervenţia hingherilor. Ca la aproape fiecare acţiune de acest fel, nu puţini au fost cei care i-au ocărât pe lucrătorii cu lese şi puşti cu tranchilizante, care însă, de această dată, au raportat misiune îndeplinită fără incidente. „Câinii din zona în care s-a produs agresiunea împotriva copilului au fost duşi la adăpostul de la Făcăi la prima oră. Pentru unul dintre ei a fost prezentată o constatare medicală şi o vaccinare din 2005, care, conform legii, nu mai sunt valabile. A fost prins şi animalul care a muşcat copilul“, a confirmat directorul Serviciului Public de Salubritate Craiova, Sorin Ciobanu. La scurt timp de la cazarea animalelor, la ecarisaj a sosit deja o cerere de adopţie, însă chiriaşii nu pot fi eliberaţi decât după consult, tratament şi perioada de refacere. „Cu siguranţă, aceşti câini vor ajunge din nou pe străzi, iar noi nu ne putem opune. Oamenii îi cer, iar noi nu avem motive să-i refuzăm, fiindcă legea nu ne permite“, a mai spus Ciobanu.

Interzis. Maidanezi.

Numărul craiovenilor care nu mai au curaj să circule pe străzi din cauza câinilor comunitari este tot mai mare. Cele mai multe sesizări provin din zona Stadionului „Ion Oblemenco“, unde mai multe haite rămân periodic cu hainele trecătorilor în dinţi. Ultimul eveniment de acest gen a avut loc la începutul săptămânii, când una dintre „lăptăresele“ cartierului şi-a lăsat sacoşele cu sticlele pline de lapte în drum, ca să răzbească până în strada Ecaterina Teodoroiu, unde câinii nu se simt în largul lor. „Nu mai vin în viaţa mea cu lapte la voi! Gata, până aici! Iar mi-am pierdut laptele şi pantofii. Mai au să mă mănânce şi pe mine şi nu le mai duc grija“, a izbucnit Georgeta Iancu la poarta unuia dintre clienţi. „În zona stadionului am avut şi săptămâna trecută o acţiune, tot în urma unor sesizări. Este foarte dificil să-i capturăm acolo, fiindcă fug toţi prin scheletul Sălii Polivalente“, a spus directorul Salubrităţii, Sorin Ciobanu.

Legea protecţiei animalelor

Autorităţile ezită să ia vreo măsură la nivel local pentru redimensionarea adăpostului canin şi a arsenalului de echipamente pentru capturarea şi îngrijirea câinilor fără stăpân, motivând că nu se ştie ce reglementări vor fi stabilite prin noua lege a protecţiei animalelor. „Ceva trebuie făcut pentru stoparea acestui fenomen, indiferent cât ne vor huli asociaţiile iubitorilor de câini fără stăpân. Numai că acum nu putem mişca, fiindcă trebuie să apară legea pentru protecţia animalelor, ca să ştie fiecare clar până unde se întinde şi, mai ales, ce se întâmplă cu aceia care iau câinii din adăpost ca să le dea drumul pe scări. N-am nimic împotriva adopţiei. Dar să-i ia la ei în apartamente, nu să-i lase să muşte copiii“, a afirmat primarul Craiovei, Antonie Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

39 COMENTARII