10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSilviu Purcărete revine la Craiova

Silviu Purcărete revine la Craiova

După succesul remarcabil cu „Faust“ de la Sibiu, cu actorul Naţionalului craiovean Ilie Gheorghe în rolul principal, marele regizor Silviu Purcărete a revenit în Craiova, pentru a pune în scenă o nouă piesă.
După „Piticul din grădina de vară“, „Ubu rex“, „Fedra“, „Danaidele“, „Orestia“, „Cum doriţi“, spectacole purtând semnătura maestrului, acum se montează pe scena Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ o nouă reprezentaţie – „Măsură pentru măsură“, după un text de William Shakespeare.
Distribuţia nu a fost încă stabilită. „Momentan se lucrează cu un număr de actori care au fost trecuţi pe dispoziţia dată de mine, urmând ca regizorul să se hotărască asupra distribuţiei lor pe roluri“, după cum mărturisea directorul Naţionalului craiovean, Mircea Cornişteanu.
Ieri, în Sala „Ion D. Sârbu“, Silviu Purcărete a avut o ultimă întâlnire pe acest an cu actorii craioveni, urmând ca repetiţiile să fie reluate la începutul lunii ianuarie.
Printre actorii cooptaţi se numără Ilie Gheorghe, Valentin Mihali, Valer Dellakezza, Ion Colan, Valeriu Dogaru, Sorin Leoveanu, Adrian Andone, Geni Maxim, Anca Dinu,  Angel Rababoc, Ana Ularu. Premiera spectacolului „Măsură pentru măsură“ va avea loc, conform directorului Teatrului Naţional „Marin Sorescu“, pe 28-29 februarie 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII