17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecătorii au respins arestarea procurorilor

Judecătorii au respins arestarea procurorilor

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ieri propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare preventivă a procurorilor Gheorghe Dumitru şi Eugen Cojocaru şi a fostului membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), notarul Gheorghe Bucur, în dosarul fraudării concursului pentru şefia unor Parchete. Magistraţii instanţei supreme au dispus, în locul arestării, măsura interdicţiei de a părăsi ţara pentru cei trei. DNA a anunţat tot ieri că va face recurs împotriva soluţiei.

Secţia pentru procurori a CSM aprobase marţi seară, cu majoritate de voturi, cererea DNA de avizare a arestării preventive a procurorului Gheorghe Dumitru, dar şi a lui Eugen Cojocaru, procuror în Parchetul General, pentru reţinerea căruia CSM nu a dat aviz cu o zi în urmă. De asemenea, CSM a decis supendarea celor doi din funcţie până la soluţionarea în instanţă a anchetei în care sunt implicaţi.

Procurorul Gheorghe Dumitru şi notarul Gheorghe Bucur fuseseră reţinuţi marţi, pentru 24 de ore, în baza unei ordonanţe emise de procurorii anticorupţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII