10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCamion făcut praf de un tir

Camion făcut praf de un tir

Un şofer a ajuns la spital cu fractură deschisă la un picior, după ce camionul pe care îl conducea a fost lovit puternic de un tir, marţi seară, la ieşirea din Balş către Craiova. Incidentul rutier s-a petrecut în jurul orei 23.00, pe strada Nicolae Titulescu. Ilie Medeleanu, de 35 de ani, din comuna Dobroteşti, judeţul Teleorman, venea dinspre Craiova şi se îndrepta către Slatina la volanul unui camion Roman. La intrarea în Balş, într-o curbă, autoutilitara în care se afla acesta a fost lovită violent de un tir încărcat cu role de tablă, ce venea din faţă şi a intrat pe contrasens.

Impactul a fost deosebit de violent. Şoferul autoutilitarei a fost rănit grav la un picior, iar cel al tirului a scăpat cu răni uşoare. Ambele victime au fost transportate mai întâi la Spitalul Orăşenesc Balş, de unde au fost transferate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Potrivit informaţiilor medicale, Ilie Medeleanu a suferit o fractură deschisă la piciorul drept şi a rămas internat în Secţia ortopedie, fiind monitorizat de medici. Şoferul tirului, Ionel Ionică, de 51 de ani, din Constanţa, a fost diagnosticat cu traumatism toracic şi a rămas internat în Secţia chirurgie toracică. Acesta a recunoscut că accidentul s-a petrecut din vina lui: „A fost ceaţă, n-am văzut nimic şi am intrat pe contrasens“.

La locul accidentului s-au deplasat un echipaj de la Poliţia Balş şi unul de la Slatina, însoţite de şeful Poliţiei Rutiere, subcomisarul Ilie Roşu.

Potrivit comisarului-şef Ion Şotea, din cadrul Poliţiei Balş, circulaţia a fost oprită timp de trei ore, întrucât, în urma impactului, cabinele celor două autovehicule s-au oprit chiar pe mijlocul drumului, ocupând ambele sensuri de mers. „Timp de trei ore a fost blocată şoseaua şi am deviat circulaţia, şoferii fiind nevoiţi să ocolească pe strada Cuza Vodă. Am solicitat un utilaj de deszăpezire de la Drumuri Naţionale, care a tras tirul şi camionul pe marginea drumului“, a spus Ion Şotea.

Ambii conducători auto au fost testaţi alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Poliţia continuă cercetările în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII