17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Morega, resemnat

Gorj. În organizaţia PNL Gorj domneşte o stare de incertitudine în urma propunerii făcute de Biroul Politic, de a solicita demisia preşedinţilor filialelor care au obţinut la alegerile europarlamentare sub 12%. Liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că Delegaţia Permanentă a partidului a acceptat propunerea.

Organizaţia PNL Gorj, condusă de Dan Ilie Morega, face parte dintre cele 18 filiale care au obţinut un procent mai mic de 12%. Morega pare resemnat, deşi susţine că încă este preşedintele organizaţiei PNL Gorj: „Sunt în continuare preşedintele organizaţiei Gorj. A rămas la nivel de discuţii. S-a dispus o analiză la nivelul fiecărei organizaţii. Deocamdată, demiterea conducerii se aprobă de Delegaţia Pemanentă şi atâta timp câte Delegaţia Permanentă nu a aprobat acest lucru nu se poate vorbi de o demisie. Se va face o evaluare şi pe urmă se va lua o decizie. Să vedem ce o să se întâmple. Am pierdut bani şi sănătate în acest partid“. Morega mai susţine că PNL a obţinut în Gorj cele mei bune rezultate de până acum. La alegerile din anul 2004, organizaţia a obţinut 9,3%, iar acum a atins 11,78%.

Au apărut deja numele unor posibili succesori

Ieri chiar se vorbea de eventuali succesori ai lui Dan Ilie Morega la conducerea organizaţiei PNL Gorj, unul dintre numele vehiculate fiind cel al vicepreşedintelui Gheorghe Orzan. Acesta a spus însă că filiala este condusă de vechea conducere: „Deocamdată nu este luată nici o hotărâre şi funcţionează vechiul birou de conducere. Se va face o analiză şi într-o săptămână urmează să se ia o decizie. Numai Delegaţia Permanentă poate să ia o hotărâre. Vom vedea ce decizie se va lua. Eu am mai fost preşedinte interimar pe perioada în care Morega a fost suspendat“.

Analiza rezultatelor obţinute de PNL Gorj urmează să fie făcută de către Biroul Politic Teritorial. Cel care răspunde de organizaţia Gorj este Mihai Voicu.

Morega s-a gândit la retragere

Deputatul Pantelimon Manta, proaspăt venit în cadrul PNL, a precizat că tot Dan Ilie Morega este cea mai viabilă soluţie şi acesta ar putea rămâne în continuare la conducerea organizaţiei: „Conducerea partidului le-a cerut preşedinţilor să-şi depună demisia, urmând să se facă o evaluare şi, în funcţie de rezultate, se va lua o decizie. Evaluarea se va face în zilele următoare, în cel mult o săptămână. Probabilitatea ca Morega să rămână la conducerea organizaţiei este destul de mare, pentru că rezultatele înregistrate în Gorj nu au fost un dezastru pentru PNL, diferenţa faţă de nivelul naţional fiind de un procent şi ceva. Exista premisa ca Morega să rămână în funcţie. Nu există o altă soluţie. Era destul de afectat şi îl bătea gândul să se retragă, mai ales că trag toţi în el“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU