8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCinci bărbaţi au plonjat cu maşina în râul Olt

Cinci bărbaţi au plonjat cu maşina în râul Olt

Oamenii au reuşit să iasă din apă la timp şi au fost transportaţi la spital în stare de hipotermie.

Cinci bărbaţi din Slatina au văzut moartea cu ochii, după ce autoturismul cu care se întorceau de la serviciu a plonjat în râul Olt. Totul s-a petrecut vineri seară, la barajul de la Slătioara. Conducătorul auto, Marin I., împreună cu alţi patru colegi de serviciu se îndreptau spre municipiul Slatina la bordul Daciei cu numărul OT-40-YMN. Pe barajul de la Slătioara, şoferul a obervat târziu o groapă, a intrat cu autoturismul în ea, a pierdut controlul volanului, maşina a sărit peste parapetul de protecţie a digului şi a plonjat în Olt.

Din fericire, cei cinci bărbaţi au reuşit să iasă din maşină şi au ajuns teferi la mal. Ei au fost preluaţi de patru ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Potrivit medicului de gardă de la Urgenţe, Cornel Fulga, la sosirea în spital victimele erau conştiente, nu prezentau leziuni truamatice, dar se aflau în stare de hipotermie.

Pacienţii au fost încălziţi, iar după ce şi-au revenit au părăsit spitalul, neavând nevoie de internare. „Veneam de la Slătioara. Nu am văzut o groapă în asfalt şi am intrat în ea. Cred că atunci s-a distrus cauciucul, iar din groapă am căzut direct în Olt. Am reuşit să ieşim din maşină şi ne-au luat mai multe ambulanţe care ne-au adus la spital“, a povestit conducătorul auto.

Maşina a fost scoasă din Olt cu ajutorul unui scafandru

Pompierii, cu un echipaj de la Descarcerare, şi poliţia s-au deplasat imediat pe malul râului Olt. Cu o barcă pneumatică şi o cange, militarii s-au chinuit minute în şir să tragă la suprafaţă autoturismul scufundat, rămas în apă cu farurile aprinse. Zeci de curioşi s-au adunat pe malul râului Olt să vadă maşina căzută în apă.

Conform informaţiilor oferite de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), maiorul Cristian Croitoru, întrucât autoturismul scufundat nu putea fi tras cu cangea, a fost solicitat un scafandru de la SC Hidroserv Slatina. Deoarece era întuneric şi vizibilitate redusă, acesta a decis amânarea operaţiunii de scoatere a autoturismului pentru a doua zi.

Sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 8.00, acţiunile au fost reluate. Pe la 9.00, după ce scafandrul s-a scufundat şi a legat o frânghie de o roată a maşinii, autoturismul a fost scos din apă şi ridicat cu o macara a societăţii Hidroserv. Marin I. a fost şi el prezent la operaţiunile de scoatere a maşinii din apă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS