Acasă Local Ameninţări şi bătăi în stradă

Ameninţări şi bătăi în stradă

Nu a trecut mult timp de când trei clanuri de romi s-au războit cu săbii, bâte şi cocteiluri Molotov, că mai mulţi tineri s-au dat „în spectacol“ în faţa unui restaurant din Craiova. Aceştia au ameninţat agenţii de pază cu un pistol şi au tras un cartuş în aer, pentru că nu le-a fost permis accesul în local.

Poliţiştii craioveni de la Secţia 4 au fost sesizaţi, în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 1.00, că la restaurantul Casablanca are loc o altercaţie. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au stabilit că Vasile Ştefan, de 36 de ani, Nicu Constantin, de 25 de ani, Dumitru Maşica, de 21 de ani, Sorin Firu, de 29 de ani, şi Lorena Tănăsie, de 19 ani, toţi din Craiova, au fost implicaţi într-un scandal cu doi agenţi de pază ai localului Casablanca. Potrivit oamenilor legii, tinerii au fost deranjaţi de faptul că agenţii de pază nu le-au permis accesul în local, moment în care Maşica a scos un pistol cu bile de cauciuc şi i-a ameninţat. Acesta chiar a tras un foc în aer, după care a pasat arma lui Firu înainte de a fi imobilizat de echipajul poliţiei venit la faţa locului. Cei cinci au fost reţinuţi pentru 24 de ore în baza unei ordonanţe emise de procuror, iar vineri dimineaţă a fost reţinută încă o persoană implicată în scandal, care reuşise să fugă de la faţa locului. Toţi sunt cercetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, iar Maşica şi Firu, şi pentru încălcarea regimului armelor şi muniţiilor. „Cei şase urmează să fie prezentaţi la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor“, a declarat comisar Valentin Gavrilă, şeful Secţiei 4 Poliţie Craiova.

 

Bătut în trafic

 

Alt incident violent a fost înregistrat vineri dimineaţă, în jurul orei 10.00, în zona restaurantului Segarcea din cartierul Craioviţa Nouă. Doi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, aflaţi în timpul liber, şi-au sesizat colegii şi ambulanţa că în zona restaurantului Segarcea a avut loc un conflict între doi conducători auto, în urma căruia unul a fost agresat.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi, care a stabilit că Ionel V., de 22 de ani, din Craiova, s-a luat la ceartă cu Marian F., de 48 de ani, din aceeaşi localitate, pe fondul unei neînţelegeri în trafic. După ce şi-au adresat mai multe înjurături, Ionel i-a dat o palmă lui Marian, acesta din urmă căzând din picioare. Victima a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova, medicii stabilind că a suferit echimoze la nivelul unui ochi. „Agresorul a fost reţinut, pe numele său fiind întocmite actele premergătoare pentru comiterea infracţiunii de loviri şi alte violenţe, acestea urmând să fie înaintate instanţei competente“, a declarat locotenent Cosmin Mirea, purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version