21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSubiectele la matematică, accesibile

Subiectele la matematică, accesibile

Elevii din toată ţara au susţinut ieri teza cu subiect unic la matematică. Mulţi au spus că subiectele din varianta numărul opt au fost destul de uşoare.

GORJ. Peste 9.730 de elevi ai claselor a VII-a şi a VIII-a din judeţul Gorj au susţinut ieri teza cu subiect unic la matematică. Ei vor mai susţine pe 11 decembrie teza la istorie sau geografie şi pe 14 decembrie la limba şi literatura română. La istorie sau geografie vor da tezele unice doar cei din clasa a VIII-a. „Tezele cu subiect unic vor fi susţinute de 4.754 de elevi de clasa a VII-a şi de 4.880 de şcolari de clasa a VIII-a de pe tot teritoriul judeţului Gorj. La admiterea la liceu nu se vor mai ţine testele naţionale şi se vor lua în calcul media anilor de gimnaziu şi cea obţinută la tezele cu subiect unic. Avem şi un caz special. Există în Târgu Jiu un elev care are probleme cu ochii şi care va dicta rezolvarea subiectelor unui profesor desemnat“, a declarat Constantin Rovenţa, inspector şcolar de specialitate în cadrul ISJ Gorj.

„Au fost uşoare
subiectele“

Mădălin este elev în clasa a VII-a la Şcoala Generală nr. 8 din municipiul Târgu Jiu. Subiectele de la teza la matematică i s-au părut uşoare: „Au fost uşoare subiectele, dar am greşit acolo unde nu mă aşteptam. Nu am stat în sală decât o oră şi jumătate, sper că am făcut de cel puţin nota opt. Vinerea viitoare voi da teza la limba şi literatura română. Mi-e cam frică, ar fi bine dacă ne-ar cădea rezumatul unui text la prima vedere. Mai am timp să învăţ“.
În judeţul Gorj au fost înfiinţate 14 centre de evaluare, un centru de rezolvare a contestaţiilor şi 21 de centre de comunicare a subiectelor. De la începutul anului şi până în prezent au avut loc patru simulări ale acestor teze cu subiect unic, iar reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj au ajuns la concluzia că sunt pregătiţi pentru ca procesul să se desfăşoare fără probleme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS