10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLa Orşova, viitorul copiilor e dat uitării

La Orşova, viitorul copiilor e dat uitării

Mehedinţi. Clubul copiilor din Orşova nu a funcţionat nici o zi de la începerea acestui an şcolar. Sălile de studiu şi de repetiţie arată ca după bombardament, iar constructorii nu numai că nu au finalizat lucrările de reabilitare în octombrie, cum era prevăzut în contract, dar au şi distrus mobilierul clubului, care a fost lăsat de izbelişte sub cerul liber, în curtea din spatele unităţii.
Reparaţiile de reabilitare şi modernizare a clubului ar fi trebuit finalizate acum două luni, dar acest lucru nu se va întâmpla prea curând.
La club sunt înscrişi 800 de copii, împărţiţi în nouă grupe, care participă la cursuri de dans, muzică şi pictură.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi a deschis o anchetă, inspectorul Gheorghe Popescu mergând la Clubul din Orşova, unde a stat de vorbă cu constructorul care execută lucrările. Constructorul nu a oferit nici o explicaţie pentru întârzierea lucrărilor, dar a cerut răgaz până în ianuarie 2008.
Cea mai mare problemă cu care se confruntă acum instituţia este aceea a lipsei combustibilului pentru centrală. În prezent, copiii înscrişi la club nu au unde să se pregătească pentru serbarea de Moş Nicolae şi se pare că anul acesta nu vor putea pregăti nici serbarea de Crăciun.
Părinţii copiilor sunt foarte dezamăgiţi atât de constructorul care se ocupă de lucrări, cât şi de primarul municipiului Orşova, care nu a luat nici o măsură împotriva acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS