10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjElevi agresaţi de o profesoară

Elevi agresaţi de o profesoară

Un incident neplăcut a tulburat ieri liniştea Grupului Şcolar „Ion Mincu“ din Târgu Jiu: un cadru didactic a agresat mai mulţi elevi de clasa a IX-a. Profesoara nu este la primul incident de acest fel.

De câţiva ani, elevii Grupului Şcolar „Ion Mincu“ din Târgu Jiu au avut probleme cu unul dintre cadrele didactice, însă ele au culminat de curând cu un scandal. Ieri la prânz, patru elevi s-au prezentat la gardianul instituţiei de învăţământ şi au spus că au fost agresaţi de Cireşica Făgaş, profesoară de discipline tehnice. „Copiii, elevi de clasa a IX-a, fuseseră îmbrânciţi de doamna Făgaş şi daţi afară de la oră. Cireşica Făgaş are un comportament nepotrivit, are des crize nervoase, nu se mai poate stăpâni“, a declarat Dorina Popescu, directoarea Grupului Şcolar „Ion Mincu“ din Târgu Jiu.

Profesoara a refuzat ajutorul medicilor

Un echipaj de poliţie a fost chemat să intervină, la faţa locului prezentându-se şi o autospecială a Serviciului de Ambulanţă Gorj. Întrucât Cireşica Făgaş nu a vrut să se urce în salvare, echipajul de la Ambulanţă a cerut sprijinul poliţiei. În cele din urmă, ambulanţierii au plecat de la liceu fără cadrul didactic, nici poliţiştii nu au avut ce să-i facă, neexistând o plângere. Directoarea a spus că incidentul de ieri nu este primul de acest gen. Cireşica Făgaş nu a recunoscut nici una dintre acuzaţiile elevilor şi a spus că nu are nici un fel de probleme psihice sau de altă natură.

„Profesoara este aptă din punct de vedere psihologic“

Dorina Popescu a declarat că elevii s-au plâns şi altă dată că Făgaş a avut un comportament asemănător, ea anunţând Inspectoratul Şcolar despre aceste incidente. „În anul 2004 a avut loc primul incident şi mi-am dat seama că doamna profesoară trebuie să meargă la un medic. Nu pot să o trimit eu, mai ales că, în fiecare an, cei de la Autoritatea de Sănătate Publică Gorj au obligaţia să le facă profesorilor un examen psihologic. În 2004, doamna Făgaş a agresat trei băieţi care nu învăţau în acest liceu. A alergat după ei prin clasă, i-a înjurat, s-a urcat pe bănci“, a spus Dorina Popescu. Directoarea a adunat într-un dosar toate plângerile elevilor, le-a dus la inspectorat şi la ASP Gorj, în speranţa că se vor lua măsuri. „În ciuda faptului că le vorbeşte urât elevilor, îi ameninţă că îi aruncă pe geam sau că le sparge capul, profesoara este aptă din punct de vedere psihologic“, a afirmat Popescu.

Mărturiile elevilor

Maria N. este elevă în clasa a IX-a şi o are ca profesoară pe Cireşica Făgaş. Fata este una dintre cele mai liniştite eleve: „Doamna profesoară este agresivă, le vorbeşte urât colegilor mei, ne face uneori avortoni nereuşiţi şi ne spune că ne sparge capetele“. Cătălin D. este unul dintre băieţii care au fost agresaţi ieri de cadrul didactic: „Profesoara face astfel de crize destul de des. Ne scoate de la ore, urlă, spune că ne va arunca pe geam, ne vorbeşte urât. Mai de mult s-a enervat că unul dintre noi a avut nevoie de un pix“, a spus liceanul. Adrian B. este cel pe care Cireşica Făgaş l-a împins marţi: „Pe 4 decembrie, doamna profesoară mi-a dat cu pumnul în stomac şi miercuri am văzut cum l-a împins pe scări pe unul dintre colegii mei. La clasă face des astfel de crize“, a spus adolescentul.

Anchetă

Reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj au declarat că la Grupul Şcolar „Ion Mincu“ va fi deschisă o anchetă. Principalul vinovat în această poveste pare a fi ASP Gorj pentru că un medic de aici i-a făcut examenul psihologic acestei profesoare şi a scris pe certificat „apt de a preda la clasă“. „În anul 2005, doamna profesoară şi-a făcut un examen psihologic, iar la noi la liceu a ajuns rezultatul în martie 2006.

Pe acel bilet scria că doamna are o structură de aspect schizoid cu unele trăiri paranoide şi un comportament socio-afectiv slab cenzurat. I s-a recomandat un examen psihiatric, la care doamna Făgaş nu s-a dus niciodată“, a declarat Dorina Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII