17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAu început controalele de Sărbători

Au început controalele de Sărbători

OLT. Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt au început de ieri o acţiune comună de control, a anunţat Sorin Ţârcomnicu, inspectorul-şef adjunct al OJPC. Echipe mixte ale celor două instituţii vor verifica pe raza judeţului, până pe 21 decembrie, respectarea prevederilor legale privind vânzarea alimentelor de origine animală în târguri, pieţe şi magazine de toate felurile, acolo unde afluenţa consumatorilor este mare şi unde se comercializează produse în canitităţi mari. „Experienţa anilor trecuţi a demonstrat că reclamaţiile consumatorilor sunt în creştere în decembrie, fapt pentru care OJPC va acorda întâietate soluţionării acestora“, a declarat Florin Ţârcomnicu. Nicolae Pătuleanu, purtătorul de cuvânt al DSVSA, a declarat că echipele mixte au fost constituite şi că verificările au început de ieri.

Cele două instituţii pregătesc şi alte acţiuni de control specifice fiecăreia. Şeful OJPC anunţă că, între 5 şi 21 decembrie, inspectorii vor supraveghea întreaga piaţă de produse şi servicii specifice Sărbătorilor, cu accent pe calitatea şi etichetarea alimentelor, dar şi pe respectarea legalităţii la comerţul cu jucării.

DSVSA a cerut de la Bucureşti un specialist care să testeze aparatura folosită la examenele trichinoscopice, care se va deplasa atât la circumscripţiile de control din judeţ şi la medicii concesionari, cât şi la laboratorul Direcţiei. „În prezent, analizăm situaţia din anii anteriori pentru a trimite pe teren, acolo unde este nevoie, specialiştii noştri de la laborator, pentru a face faţă în zonele în care examenul trichinoscopic este mai solicitat“, a declarat Nicolae Pătuleanu.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS