22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalLansare de carte la puşcărie

Lansare de carte la puşcărie

La Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova a avut loc săptămâna trecută lansarea volumului de poezie religioasă „Aripile de dimineaţă“, semnat de Dania Vasilescu. Acest eveniment reprezintă a doua manifestare de acest fel care a avut loc în penitenciar, în acest an. Ca şi precedenta acţiune, şi aceasta a fost organizată în colaborare cu Societatea Naţională a Femeilor Ortodoxe din România (SNFOR), sub conducerea Adrianei Bursuc, preşedinta filialei din Craiova. În sprijinul autoarei au venit câţiva actori ai Teatrului „Colibri“ care au recitat, în faţa deţinuţilor- spectatori, versuri din cartea proaspăt lansată. La sfârşitul lecturii, profesoara Marcela Agapie Beşteliu (care a lansat, tot la PMS, nu mai departe de luna octombrie, volumul „Părtaşii Taborului“) şi Doina Pologea, scriitoare şi membră a Uniunii Scriitorilor din România, au comentat în faţa deţinuţilor versurile autoarei.

Trebuie menţionat aici şi faptul că volumul lansat în prezenţa persoanelor private de libertate a văzut lumina tiparului la Editura „Paideia“ din Bucureşti, în anul 2007. Datorită reuşitei activităţii precedente, SNFOR a ales şi de această dată Penitenciarul din Craiova, transformând astfel un spaţiu închis, cu reguli stricte, într-un spaţiu de spiritualitate religioasă, benefic pentru cei privaţi de libertate în încercările lor de a se regăsi ca persoane ale unei societăţi normale.

Prin grija autoarei, toţi deţinuţii prezenţi în Penitenciarul Craiova vor putea citi poeziile din volumul „Aripile de dimineaţă“, volum ce se va putea găsi de astăzi şi în rafturile bibliotecii unităţii. De altfel, întreaga manifestare a fost înregistrată şi va fi difuzată în cadrul emisiunilor informative realizate de postul de televiziune cu circuit închis „INFOtv“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS