Acasă Local Corecţie cu coada toporului

Corecţie cu coada toporului

O fetiţă de şapte ani, din comuna doljeană Valea Stanciului, a ajuns la spital duminică seară, după ce a fost bătută, cu coada unui topor, de un sătean, care îi acuza de furt.

Conform poliţiştilor doljeni, sâmbătă seară, în jurul orei 17.30, s-a primit o sesizare prin 112 cu privire la faptul că George Lăzărescu, de 35 de ani, din comuna Valea Stanciului, a agresat fizic doi minori din aceeaşi localitate. La faţa locului s-a deplasat o echipă de poliţişti, care a stabilit că Lăzărescu a pătruns în locuinţa lui Dumitru Vladu, unde a bătut-o cu o coadă de topor pe Mădălina, de şapte ani, unul dintre copiii lui Dumitru, sub pretextul că aceasta împreună cu fiul lui Nicolae Albu i-au furat cheile de la tractor. „În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul a intrat în locuinţa părţii vătămate, unde a găsit-o pe minoră. Sub pretextul că i-au dispărut cheile de la tractor, aceasta a fost bătută cu o bucată de lemn“, a declarat subcomisar Maria Vasile, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj. După bătaia încasată, copila a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde medicii au stabilit că a suferit un hematom masiv la nivelul feselor. Mădălina a rămas sub supravegherea medicilor până ieri-dimineaţă, când a fost externată.

Patru capete de acuzare

Nicolae Albu, tatăl băiatului care a fost bătut odată cu Mădălina, a povestit că Lăzărescu a intrat în lipsa sa în casă şi l-a luat la bătaie pe copil. „A venit ieri, când eu eram plecat, a rupt poarta şi a intrat peste copil. După ce l-a bătut ca să spună unde sunt cheile, a căutat prin toată casa după ele“, a explicat Albu. Bărbatul mai spune că, după ce nu a găsit cheile, Lăzărescu l-a luat pe cel mic şi s-a dus cu el la familia Vladu, unde a bătut-o şi pe Mădălina, şi aceasta fiind „suspectă“ de furtul cheilor.

În urma cercetărilor, poliţiştii au întocmit pe numele lui Lăzărescu dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de lovire, violare de domiciliu, distrugere şi lipsire de libertate. Acesta a fost găsit de poliţişti ieri, în jurul orei 15.00, şi invitat la post să explice ce s-a întâmplat. Lăzărescu a recunoscut că i-a „altoit“ pe copii pentru că nu au vrut să spună ce au făcut cu cheile. „I-am bătut pentru că nu spuneau unde sunt cheile, care mi-au dispărut acum o săptămână. Pe fetiţă am băgat-o cu capul între picioare şi i-am dat la fund cu o coadă de topor care mi-a căzut în mână“, a spus Lăzărescu. Bărbatul a mai spus că nu ştia că fetiţa a ajuns la spital în urma bătăii primite.

Acuzat de exploatare a minorilor

Sătenii din comună îl acuză pe Lăzărescu că ia deseori copii la muncile câmpului, cei mici fiind plătiţi cu câte zece mii de lei vechi pentru câteva ore de muncă. Poliţiştii doljeni nu au fost sesizaţi până acum despre faptul că unii minori din localitate sunt exploataţi prin muncă. Reprezentanţii Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj au menţionat că Primăria Valea Stanciului trebuie să facă o anchetă socială pentru a constata dacă minorii sunt exploataţi prin muncă, iar dacă se dovedeşte acest lucru, Direcţia va interveni.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version