12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAcuzaţii cu iz penal la judeţ

Acuzaţii cu iz penal la judeţ

Un scandal de proporţii a izbucnit ieri în Consiliul Judeţean Dolj după ce democratul Gelu Vişan l-a acuzat pe consilierul PSD Petre Petrescu că a făcut afaceri cu instituţia pe vremea când era vicepreşedinte. Altă acuzaţie lansată de pedist a fost că Petrescu şi-ar fi asfaltat prin societatea de profil a consiliului drumul către ferma proprie.

Acuzaţiile au pornit iniţial din tabăra pesedistă. Petre Petrescu a cerut suspendarea ex-directorului Societăţii Comerciale Lucrări Drumuri şi Poduri din subordinea CJ, democratul Eugen Georgescu, din funcţia pe care o deţine în societate pe motiv de incompatibilitate. Pesedistul a susţinut în şedinţa de consiliu că în timp ce Eugen Georgescu ocupă o funcţie în societate şi pe cea de reprezentant al PD în Adunarea Generală a Acţionarilor, acesta este şi angajat al unei societăţi private cu acelaşi profil şi deţine, la rândul său, o astfel de firmă.

 

Tractoare doar de la firma lui Petrescu

 

Solicitarea pesedistului l-a enervat la culme pe Gelu Vişan, care a scos un plic cu documente acuzatoare la adresa consilierului, ameninţându-l că le va face publice. Vişan nu a stat prea mult pe gânduri şi a arătat un set de fotografii cu drumul proaspăt asfaltat de SC LDP care trece fix prin faţa fermei din satul Mihăiţa, comuna Coţofenii din Dos a lui Petre Petrescu.

„Domnul Petrescu nu putea să-şi asfalteze drumul la propria fermă din banii SC LDP, pentru că Georgescu nu a fost de acord. V-aţi certat că n-a vrut să vă asfalteze drumul. Acum, drumul plătit de consiliul judeţean a fost făcut praf pentru că a trebuit să vi-l facă şi pe al dumneavoastră“, a spus Vişan în şedinţă. În plus, democratul l-a acuzat pe Petrescu că, pe vremea când era vicepreşedinte al CJ Dolj, în 2004, a făcut afaceri prin firma sa cu o direcţie din subordinea consiliului judeţean. În sprijinul afirmaţiilor sale, Vişan a prezentat o factură datată februarie 2004, prin care PET PERS INVEST SRL, aparţinând lui Petrescu şi soţiei sale, a vândut Direcţiei Judeţene de Protecţia Plantelor trei tractoare în valoare de 1,6 miliarde lei vechi.

 

Nici usturoi n-a mâncat…

 

În replică la acuzaţiile democratului, Petrescu a declarat că a fost verificat de Camera de Conturi de „sute de ori“, însă a fost găsit mereu „curat“. Petrescu susţine că societatea pe care o deţine este dealer unic ale tractoarelor fabricate de „Tractorul“ Braşov şi nu reţine nici un ban din sumele provenite din vânzarea utilajului, societatea braşoveană dându-i un comision de 2%. „Nu am fost în conflict de interese. Sunt dealer doar şi fabrica de la Craiova nu produce tractoare de 65 de cai. Legea privind conflictul de interese a fost modificată în 2005, deci în 2004 nu eram în conflict“, a spus Petrescu. În ceea ce priveşte asfaltarea drumului care trece prin faţa porţii sale, pesedistul a spus că porţiunea de 70 de metri a fost asfaltată pentru că duce către moară, a fost plătită de Consiliul Local Coţofeni şi executată de SC LDP. Petrescu a declarat că e doar o coincidenţă fericită, că exact în acelaşi loc, dar pe Drumul Judeţean 605A Craiova – Argetoaia, SC LDP a executat lucrări de asfaltare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII