11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTradiţii creştine: Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României

Tradiţii creştine: Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României

Fiecare suntem parte a unui grup sufletesc şi parte a unei familii sufleteşti. Acest proces de apartenenţă s-a practicat pe Pământ cu mult înainte de formarea de grupări religioase şi filozofice. Miliarde de suflete, aspecte ale lui Dumnezeu, au fost trimise pe Pământ să vadă dacă îşi pot regăsi drumul înapoi către cea mai curată Lumină, către vibraţia lui Dumnezeu, fără amintirea locului de unde au venit.

Poate că am venit aici să creăm paradisul pierdut. Poate că dorul LUI de noi ne ajunge din urmă, oriunde am fi, şi atunci mai avem sclipiri de har şi de lumină şi ne amintim de Acasă! Şi uneori trimite după noi. L-a trimis pe Hristos, apoi pe apostoli, apoi, în fiecare zi, mai trimite câte un sfânt. Cu infinită iubire ne acceptă şi ne iartă. Şi spaţiul fiecărei zile este o nouă şansă pe care el ne-o dăruieşte pentru a ne încerca desăvârşirea propriei creaţii. Ne trimite apoi noaptea, care vine cu întunericul ei şi, blândă, acoperă imperfecţiunile noastre. Apoi, generos, El ne oferă încrezător o nouă şansă, o nouă dimineaţă. Ne-a lăsat rugăciunea şi postul, ne-a aşezat zilele într-un calendar cu pilde şi exemple de vieţi ale celor iubitori de Dumnezeu… Şi aşa de mii de ani.

Cu o răbdare caracteristică Lui, dumnezeiască, ne aşteaptă, pe fiecare, să ne întoarcem acasă. Atunci când ne naştem, Dumnezeu ne oferă apartenenţa prin familia în care am venit. Apoi, de-a lungul vieţii, suntem liberi să credem sau nu, să alegem. Libertatea de a alege este cea mai înaltă formă a iubirii necondiţionate. Dumnezeu nu te trage de mânecă, nu te trimite la vot şi nici nu face campanie politică. Însă, dacă iubeşti, îţi poţi dezvolta spiritul civic şi din conştiinţă, pentru că simţi, pentru că îţi pasă de ceilalţi, de tine, de mediul în care trăieşti, poţi face de la sine toate astea. Dumnezeu nu îţi trimite fluturaşi electorali cu „alege-mă pe mine“. El îşi trimite oamenii Lui, care îţi oferă, prin exemplul propriu de viaţă, modele de iubire şi existenţă. Tu poţi alege sau nu să le vezi sau să le ignori. Poţi foarte bine să le deteşti sau să le urmezi. Doar de tine depinde. E alegerea ta. Tocmai în asta constă frumuseţea iubirii divine. Este lipsită de caracterul dictatorial cu care am fost obişnuiţi. Cred că de aceea a şi fost o iubire interzisă în epoca comunistă.

Acum două mii de ani, Dumnezeu ni L-a dat pe Fiul lui, iubindu-ne. Hristos ni L-a dat pe întâiul chemat al Lui, pe Andrei, iubindu-ne. Popor ales am fost noi, românii, de două mii de ani! În vremurile noastre, atât de ocupaţi cu probleme concrete, existenţiale(!), putem să ignorăm ziua Sfântului Apostol Andrei (oricum, aproape în fiecare zi avem un sfânt de sărbătorit), sau poate alegem acum ziua Lui ca fiind şansa noastă de înălţare! Înălţarea este o integrare a spiritului şi a materiei. Gândindu-l, rugându-ne Apostolului Andrei, ne purificăm, pregătindu-ne în ordinea firească a lucrurilor pentru marea sărbătoare a Naşterii Domnului, a renaşterii noastre!

Andrei a creştinat sufletele aflate în spaţiul geografic al României de azi. A venit de la Hristos, aducându-ne învăţătura iubirii Adevărului, arătându-ne Calea. Ne-a chemat atunci, ca pe nişte copii rătăciţi, cu multă iubire, arătându-ne drumul spre casa unde ne aşteaptă Dumnezeu. Andrei a venit după noi, cu iubire, cu credinţă, cu putere apostolească, vorbind în limbile noastre de păgâni, chemându-ne şi bucurându-se pentru fiecare suflet, ajuns pe Calea în Hristos. Şi azi, ne aşteaptă răbdător, doar are toate calităţile dumnezeieşti, dornic să ne arate calea, păzind poporul român, păzind Casa lui Dumnezeu de pe pământul românesc, ocrotind, mereu, România şi pe români!

Păstrători de tradiţii, cinstim vineri, 30 noiembrie, ziua Sfântului Apostol Andrei. Ne ducem la biserică, ne rugăm şi spre seară începe sărbătoarea la noi, la români. Continuăm ziua următoare cu sărbătorirea României şi tocmai bine că e weekend, deoarece avem multă treabă cu toate aceste sărbători! Multe în aceste săptămâni! Un prilej excelent pentru a sta şi acasă cu copiii, cu cei dragi! În folclor există multe poveşti despre puterile şi minunile Lui, mai ales despre noaptea Sfântului Andrei. Copiilor şi nu numai, le plac mult aceste poveşti cu lupi, cu fiinţe supranaturale, cu usturoi şi alte ingrediente specifice nopţilor de iarnă la gura sobei sau… a caloriferului, mai nou! Din perspectivă psihologică, ele au scopul de a duce mai departe tradiţiile acestor meleaguri şi de a păstra flacăra credinţei vie în sufletele generaţiilor viitoare.

Oamenii pot asista prin vizualizarea întâmplărilor povestite cum energia Luminii sub forma iubirii necondiţionate învinge întotdeauna întunericul din văzduh, din văz… din duh… Iubirea cucereşte tot! Ea aduce pace, vindecare, armonie şi unitate! Tot ce avem de făcut este să ne amintim că avem dreptul să trăim şi pentru bunăstarea sufletului nostru! Vin zile pline de bucurie şi împlinire!

Material realizat de Gina Chiriac, psihoterapeut la Clinica Grigorie Decapolitul din Craiova, situată în incinta Liceului de Chimie, tel. 0744 545 352

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU