11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPoluare cu ţiţei pe râul Amaradia

Poluare cu ţiţei pe râul Amaradia

GORJ. Râul Amaradia din judeţul Gorj a fost poluat duminică noapte cu aproximativ 1,5 tone de ţiţei scurse dintr-o conductă care aparţine societăţii Petrom Service.

Potrivit subprefectului Constantin Dumitrescu, conducta acestei societăţi s-a spart în dreptul localităţii Stoina şi a poluat râul pe o lungime de aproximativ cinci kilometri. „Au fost anunţate toate instituţiile abilitate şi au fost luate măsurile necesare. Direcţia Apelor Jiu monitorizează situaţia de la locul accidentului. Din păcate, au fost poluate râul şi o suprafaţă de teren care aparţine unor cetăţeni“, a precizat subprefectul Dumitrescu.

 

Pomparea ţiţeiului a fost oprită

 

Comisarul-şef Ovidiu Liviu Ilie, de la Garda de Mediu Gorj, a declarat că, după semnalarea accidentului, a fost oprită pomparea ţiţeiului prin conductă şi s-a intervenit pentru combaterea efectelor poluării.

„Este vorba de conducta care transportă ţiţei de la Secţia Turburea la Parcul Vârteju, iar spărtura a avut loc în satul Toiaga din localitatea Stoina, din cauza uzurii a conductei. Am făcut două baraje în zona Creşeţ. Nu există pericolul – aşa cum s-a temut toată lumea – ca pata să ajungă în Jiu. Fenomenul este sub control şi în descreştere“, a explicat comisarul-şef Ovidiu Ilie.

Acesta a precizat că, după finalizarea anchetei, va fi sancţionată compania Petrom, care deţine conducta, prin intermediul Zăcăminte Brădeşti. Amenda pe care o riscă societatea este de un miliard de lei vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU