12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Cutremur în PRM

Vadim vrea să-şi retragă partidul din „acest parlament al ruşinii şi mafiei“, în urma rezultatelor foarte slabe obţinute de PRM la scrutinul de duminică.

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anunţat duminică seară, imediat după aflarea estimării unui procentaj de 3,4 – 3,6% din voturi pentru PRM, că-şi va înainta demisia din parlament. Vadim a menţionat că intenţionează să convoace, cel mai probabil vineri, un congres extraordinar unde va propune ieşirea PRM din „acest parlament al ruşinii şi mafiei“, iar cei care se vor împotrivi vor fi daţi afară, devenind liberi să se ducă la alte partide cu riscul de a deveni în cel mai scurt timpi dispensabili şi în aceste formaţiuni. În plus, liderul peremist a lăsat să se înţeleagă că se va gândi bine dacă mai înscrie PRM la următoarele alegeri, în condiţiile în care partidul este furat permanent la orice scrutin. Vicepreşedintele Senatului, Corneliu Vadim Tudor, consideră că, în cifre reale, PRM ar fi trebuit să aibă între 12 şi 14%, iar „frauda colosală“ la care a asistat la europarlamentare ar fi „mai mare decât cea din 1946“.

Peremiştii nu vor să demisioneze

Senatorul PRM de Cluj, Gheorghe Funar, a declarat ieri că demisia parlamentarilor PRM n-ar fi o idee tocmai bună, pentru că ar lăsa UDMR „să zburde“. „Plecarea PRM din parlament ar însemna însă ca UDMR să înceapă să zburde şi s-ar ajunge la dezmembrarea teritorială a ţării. (…) A fost o părere exprimată de domnul preşedinte la cald, supărat pe rezultatele PRM de la alegeri. Înţelegem această nemulţumire şi durere, deoarece s-au întâmplat lucruri dubioase la alegeri“, a afirmat senatorul.

Nici liderul filialei Gorj a PRM, senatorul Ilie Petrescu, nu vrea să demisioneze din parlament, aşa cum a propus Vadim Tudor. „De ce să ne retragem? În Gorj am obţinut un scor mulţumitor, am trecut pragul, avem aproape nouă procente. Să-şi dea demisia cei care nu au reuşit nici măcar să treacă pragul“, a declarat, pentru NewsIn, senatorul Ilie Petrescu.

Buruiană, exclusă pentru critici

Deputatul PRM Daniela Buruiană-Aprodu a anunţat tot ieri că şi-a depus demisia din funcţia de secretar executiv al partidului, asumându-şi astfel responsabilitatea conducerii pentru eşecul de la europarlamentare, dar că nu va demisiona din parlament, chiar dacă riscă represalii. Daniela Buruiană a avut aprecieri extrem de dure la adresa forului de conducere al PRM, pe care l-a catalogat drept „anchilozat“, „îmbătrânit“.

Conducerea PRM a reacţionat imediat, excluzând-o aseară din partid pe Daniela Buruiană-Aprodu, pentru „afirmaţiile sale mizerabile“ şi acuzând-o că este „informatoare a SRI“.

Vadim, implorat să rămână

Aseară, conducerea PRM i-a cerut lui Vadim Tudor, printr-o scrisoare, să revină asupra deciziei de a demisiona din Senat, în acest moment „important din viaţa partidului“ pe care l-a creat şi a „cărui flacără vie este“. „Sute de mii de oameni vă aşteaptă şi vă urmează cuvântul şi le este greu să conceapă faptul că adevărurile lor nu vor putea să mai răzbată prin forţa cuvântului dumneavoastră în toate forurile democratice interne şi internaţionale“, se arată în scrisoarea adresată lui Vadim.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII