7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProbleme şi în Mehedinţi

Probleme şi în Mehedinţi

MEHEDINŢI. Buletine de vot lipite sau anulate din cauza neglijenţei unui preşedinte, secţii de votare în aceeaşi încăpere au fost câteva nereguli semnalate în Mehedinţi.

Primele situaţii delicate au apărut de la primele ore ale dimineţii la secţiile de votare numerele 8 şi 9 din Drobeta Turnu Severin. A fost semnalat faptul că paginile buletinelor de vot sunt lipite, iar oamenii nu au putut să voteze aproape 20 de minute, până când membrii comisiei au dezlipit buletinele.

La Secţia nr. 4, o bătrână de 70 de ani a intrat la cabine însoţită de soţul său, din cauză că nu ştie să citească şi să scrie, fiindu-i permis ca soţul să voteze în locul ei atât pentru europarlamentare, cât şi pentru uninominal. „Nu ştiu carte, de aceea am intrat cu soţul meu. Oricum, stăm în aceeaşi casă şi votăm la fel“, a declarat bătrâna.

Situaţie neplăcută şi la secţia de votare nr. 43, unde aproape 100 de alegători dintr-un bloc nu au putut vota normal, numele lor nefiind găsit pe liste, votând pe listele suplimentare.

Cele mai grave probleme au fost semnalate la Şcoala Generală Halânga, la secţia nr. 200, unde buletinele de vot au fost ştampilate greşit, în interior, de către preşedinta secţiei de votare. Activitatea secţiei a fost întreruptă aproximativ o jumătate de oră până când Biroul Electoral Judeţean Mehedinţi a schimbat toate buletinele de vot. În Şcoala din Halânga, secţiile de votare pentru Parlamentul European şi pentru uninominal s-au amenajat în aceeaşi încăpere din cauza lipsei de spaţiu.

20 buletine de vot au fost anulate. La ora 13.00, prezenţa la urne era destul de scăzută, de nici 5%, cea mai mică prezenţă la vot fiind înregistrată la secţiile de votare din Strehaia. La închiderea ediţiei, prezenţa la urnele de vot depăşise în Mehedinţi 10%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU