16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRazie la atelierele auto

Razie la atelierele auto

Registrul Auto Român (RAR) a organizat în această săptămână acţiuni de control la nivel naţional vizând operatorii economici care au ca activitate specifică service-ul auto. Reprezentanţii RAR au efectuat deja peste 20 de verificări în Dolj, în urma cărora s-au aplicat amenzi cu o valoare totală de 150 de milioane de lei vechi. În peste 50% din cazuri s-a dispus suspendarea activităţii service-urilor controlate pe motivul lipsei autorizaţiei RAR sau al nepăstrării condiţiilor iniţiale de autorizare. „În Dolj este şi o situaţie anormală, după părerea mea, deoarece la noi figurează numai 65 de societăţi comerciale înregistrate, când, de fapt, sunt mult mai multe care funcţionează. Nu înţeleg cum riscă să plătească o amendă de 20 de milioane, când pentru autorizaţie ar plăti aproximativ zece milioane“, a declarat Mihai Dogărescu, şeful departamentului de control al RAR.

 

Amenzi de 56 de milioane într-o zi

 

O astfel de acţiune de control s-a desfăşurat joi în Craiova. Prima oprire s-a făcut la un atelier de dezmembrări de pe strada Brestei.

La sosirea inspectorilor, lucrătorii de aici au fost de negăsit, cu o singură excepţie, un muncitor care nu a putut oferi controlorilor nici un document de provenienţă a automobilelor găsite la faţa locului şi nici autorizaţia RAR de funcţionare. „Va fi dispusă suspendarea activităţii, vor fi invitaţi la Registrul Auto şi, în acelaşi timp, vor fi informate şi celelalte organe de control, respectiv poliţia, Garda Financiară, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Garda de Mediu“, a declarat Dogărescu.

Au fost controlate în continuare două ateliere auto pe strada Gheorghe Chiţu, un service găsit închis unde inspectorii au lăsat o invitaţie la RAR Dolj şi o vulcanizare fără autorizaţie şi fără aparatură omologată pentru reparaţii auto.

12 ateliere şi service-uri auto au primit joi vizita inspectorilor Registrului Auto, acţiunea încheindu-se cu sancţiuni în valoare de 56 de milioane de lei vechi. „În urma acestor controale sperăm ca societăţile comerciale din acest sector de activitate să intre în legalitate“, a mai declarat Mihai Dogărescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU