15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCarantină în Hurezani

Carantină în Hurezani

În comuna gorjeană Hurezani a fost instituită carantina din cauza celor două vaci turbate depistate în gospodăria unui cetăţean. Cele două bovine au fost muşcate de o vulpe turbată, aceasta fiind cea mai probabilă cauză a îmbolnăvirii. Direcţia Sanitar-Veterinară (DSV) Gorj a instituit carantina şi pe o rază de 30 de kilometri în jurul localităţii, pe o perioadă de 30 de zile. „A fost alertat medicul din comună, care a mers la faţa locului şi a constatat că simptomatologia celor două bovine este asemănătoare cu cea a rabiei. S-a luat decizia de a sacrifica bovinele. Au fost prelevate probe, după care animalele au fost arse“, a menţionat Ion Iliuţă, directorul DSV Gorj.

Începând de vineri, medicii veterinari au verificat toate cele 200 de gospodării din satul Plopu, pentru a vedea dacă mai există şi alte animale infestate. Potrivit medicului Ion Iliuţă, cetăţenii comunei Hurezani au spus că au văzut mai multe vulpi turbate prin zonă. De asemenea, în urmă cu mai bine de o săptămână, câţiva localnici din Alimpeşti şi Stoina au împuşcat două vulpi turbate.

Autoritatea de Sănătate Publică Gorj a dispus vaccinarea antirabică a tuturor persoanelor care au intrat în contact cu cele două animale, iar veterinarii vor vaccina toate animalele din satul Plopu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS