15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSe prinde asfaltul mai bine pe ploaie?

Se prinde asfaltul mai bine pe ploaie?

MEHEDINŢI. Mai multe străzi din centrul oraşului Drobeta Turnu Severin au intrat în reabilitare. O bună parte a municipiului arată ca după bombardament, iar constructorii îşi dau cu stângul în dreptul când vine vorba de turnarea noului covor de asfalt.

De aproape o lună, circulaţia rutieră în centrul municipiului Drobeta Turnu Severin este paralizată din cauza lucrărilor de reabilitare a conductelor de agent termic.

De la un capăt la altul, străzile din jurul prefecturii, dar şi al primăriei arată mai mult a tranşee. Şanţurile săpate de-a latul drumurilor au fost acoperite cu nisip, iar după prima ploaie zeci de şoferi şi-au distrus autoturismele în craterele din asfalt.

„Nici nu ştii de ce să te fereşti. Vezi în stânga o groapă plină cu apă, o ocoleşti şi dai în alta din partea opusă şi rupi braţele maşinilor, distrugi bucşele… De pneuri şi de jantele de aliaj nici nu mai vorbesc, se distrug imediat în gropile lăsate peste noapte de muncitori“, a spus Mihai Dima, şofer.

Autoturismele circulă bară la bară şi, în zona prefecturii, pe strada Mare, de multe ori conducătorii auto stau blocaţi în trafic chiar şi 30 de minute.

„Este un calvar. Dacă înainte porţiunea asta de drum o parcurgeam într-un minut cu maşina, acum stăm şi câte o jumătate de oră şi tot nu reuşim să ieşim din centrul Severinului. Muncitorii se mişcă precum melcul. Nu de puţine ori, dacă îi întrebăm ce se întâmplă cu strada, mai primim şi câte o înjurătură de la ei“, a declarat Mişu Nedelcea, alt şofer.

 

„Toată toamna au stat la umbră“

 

Sesizaţi de mai mulţi participanţi la trafic, specialiştii au trecut la acţiune să remedieze situaţia. Mai mulţi muncitori cu maşini de turnat asfalt şi excavatoare au apărut precum ciupercile după ploaie şi au început asfaltarea fără să ţină cont de temperaturile de afară şi nici de precipitaţiile care s-au abătut asupra Severinului de mai bine de 48 de ore. „Toată toamna au stat la umbră şi acum, când s-au pus frigul şi ploaia, au ieşit la asfaltat. Asta este bătaie de joc să torni asfalt peste apă. Se prinde asfaltul mai bine pe ploaie? Păi, ei muncesc acum să repare ce au stricat, dar la primăvară toată strada va fi la fel, cu multe gropi“, a declarat Nicuşor Fota, din Severin.

Întrebaţi de ce asfaltează pe ploaie, muncitorii au dat din umeri şi ne-au trimis la responsabilul lucrării.

Inginerul Mihai Vişoianu, în loc de răspuns, ne-a trimis la… şcoală, să învăţăm dacă asfaltul prinde peste apă. „Ca să aflaţi răspunsul la întrebarea asta trebuie să mergeţi la şcoală şi să învăţaţi cum se toarnă asfalt. Ce, voi credeţi că eu nu ştiu cum să-mi fac meseria? Cât asfalt am turnat şi pe soare, şi pe ploaie, să fiţi voi sănătoşi!“, ne-a spus ironic inginerul Mihai Vişoianu.

Pe lângă muncitori, care erau sleiţi de puteri şi uzi, mai îngheţau şi poliţiştii comunitari, ţinuţi ore bune în picioare în mijlocul străzilor aflate în lucru, rolul de a păstra liniştea în comunitate fiind schimbat cu cel de agent de circulaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII